A Wall Street nagy befektető társaságai a bitcoin ellen hangolják ügyfeleiket

spot_img

A Cointelegraph beszámolója szerint a JPMorgan és a Goldman Sachs tanácsadói rendszeresen lebeszélik ügyfeleiket a bitcoin vásárlásról. Az információ egy szintén befektetési tanácsadással foglalkozó szakembertől származik, aki az egyik ügyfelére, egy tehetős ügyvédre hivatkozott.

Történt ugyanis, hogy az ügyvéd érdeklődést mutatott a bitcoin iránt, az volt a terve, hogy a portfólióját kiegészíti kisebb mennyiségű BTC-vel, miután találkozott a JPMorgan és a Goldman Sachs munkatársaival, letett a tervéről.

A tanácsadó meggyőződése szerint ez csak egyet jelenthet, méghozzá azt, hogy ezek a kollégák lebeszélték a tervéről. Az nem derült ki pontosan, hogy mit mondtak az illetőnek, azt viszont megtudhatunk, hogy nem egy irdatlan összegről lett volna szó, ugyanis állítólag mindösszesen egyetlen egy bitcoint szeretett volna venni az ügyvéd.

A Cointelegraphnak megszólaló befektetési tanácsadó szerint általános gyakorlat az ilyen profilú cégek életében, hogy határozottan lebeszélik ügyfeleiket a kriptopénz vásárlásról, legjobb esetben is bonyolult belső procedúrán kell átvergődniük magukat, hogy támogassák az ügyfelek ilyen irányú terveit.

A JPMorgan viszonya kettős a kriptopénzekkel, hiszen a cég vezetője korábban többször kijelentette, hogy nem érdemes velük foglalkozni, ehhez képest JPMCoin néven saját digitális eszközt is létrehoztak, ami a kriptopénzek piacán született stabilcoinok inspiráltak.

A Goldman Sachs pedig ahhoz képest, hogy lebeszéli ügyfeleit a kriptopénz vásárlásról, még be is fektetett több cégbe is ezen a piacon, többek között a Circle névre keresztelt fizetési szolgáltatóba, és egy felhő alapú ellátási lánc projektbe is.

Arra a kérdésre hogy sikerült-e azóta meggyőzni a szóban forgó ügyvédet a bitcoin vásárlásról, vagy még mindig nem, a tanácsadó azt válaszolta, hogy még nem, de van egy olyan érzése, hogy “vissza fog még térni” ezzel a felvetéssel, de majd csak akkor, amikor már magasabban  jár a bitcoin, mint elmondta, általában ez szokott történni.

Ha szeretnéd jobban érteni a bitcoin és a kriptopénzek világát, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már a kereskedés kapcsán megszerzett gyakorlati tudásodat szeretnéd kamatoztatni, akkor csatlakozz Discord csatornákhoz, szakembereink napi tippek kell várnak!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img