A Simplex megszünteti az ügyfélazonosítást a kis összegű vásárlásoknál

spot_img

A Simplex egy kártyás vásárlásokat lehetővé tevő pénzügyi szolgáltató. Megoldásukat már számtalan kriptotőzsde integrálta, többek között a Binance és az FTX is lehetővé tette, hogy felhasználóik rajtuk keresztül vehessenek maguknak kriptopénzeket.

A Simplex segítségével végrehajtott tranzakciók nem tartoznak a legolcsóbbak közé. Bár ezek pontos mértéke a partnerektől is függhet, nagyjából 5%-os levonással kell számolnia annak, aki őket választja. A magas jutalékok miatt kritikák is érik őket, ám mégis a jelenlegi kriptós pénzügyi infrastruktúra egyik alapkövének számítanak. A cég havi szinten mintegy 6 milliárd dolláros forgalmat bonyolít, sokak számára ők jelentik az egyetlen belépési lehetőséget a kriptopénzek világába.

Innen érhetőek el a kártyás vásárlások

A cég tegnap jelentette be, hogy az alacsony, $150 alatti kriptós vásárlások esetében megszünteti a felhasználók kötelező azonosítási folyamatát (KYC), vagyis ha nem is olcsón, de mindenképpen gyorsabban lehet majd rajtuk keresztül kriptopénzhez jutni. A Simplex jelenleg 40 valutát, közöttük a magyar forintot is támogatja, a Binance-en pedig 17 féle kriptopénz megvásárlására biztosít lehetőséget.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img