A bitcoin árfolyama tömeges elterjedés nélkül is az egekbe szökhet

spot_img

A legtöbben úgy gondolják, hogy a bitcoin árfolyamának emelkedéséhez elkerülhetetlen, hogy azt minél több ember megismerje és használni kezdje, ezt azonban vitatja egy magyar származású elemző.

Akik régóta velünk vannak, még biztosan emlékeznek a 2018-as Bitcoin ETF-el kapcsolatos mizériára. A többszöri halasztás után végül visszavont kérelmet, a VanEck befektetési menedzsment cég jegyezte, aminek egyik vezetője, Gabor Gurbacs az alábbi üzenetet tette közé közösségi oldalán.

“A bitcoin nem való mindenkinek, de ezzel nincs is semmi probléma. A befektetési portfóliók nagyjából 1%-a rendelkezik arany kitettséggel, de annak piaci értéke így is elérte a 8 000 milliárd dollárt. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy a bitcoin még mérsékelt ismertség mellett is elérje az 1000 milliárdos nagyságrendet.

“Az 1000 milliárdos nagyságrend elérése egyáltalán nem lehetetlen. A 0-ról 1 dollárra való növekedés volt az.” – reflektált egy felhasználó.

A bitcoin piaci részesedése jelenleg egyébként 179 milliárd dollár, az 1000 milliárd dolláros nagyságrendet elérve árfolyama így 54 000 dollár körül alakulna.

Gurbacstól egyébként megkérdezték, hogy mi van például az ékszerekben és elektronikus berendezésekben tárolt arannyal, az elemző azonban elmondta, hogy ezek az árfolyam alakulása szempontjából nem mérvadóak, mert az emberek így is, úgy is megvennék azokat. Az ár szempontjából csak a tőzsdéken kereskedett, valamint a központi bankok által és befektetési célzattal vásárolt “érték alapú arany” bír jelentőséggel.

Gurbacs posztjára az a PlanB is rábólintott, akinek a bitcoin jövőbeli értékére felállítot modelljét már a hagyományos pénzintézetek is felkapták.

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img