Az utóbbi évek legjobb piaci hangulatát mérték

spot_img

A TIE-nak – ami egy kriptós piacelemző társaság, van egy piaci hangulatot mérő indikátora. Az indikátor 2017 óta önti számokba és méri a piac hangulatát – a jó hír pedig, hogy ebben a hónapban beállította az eddigi rekordot, amit még 2017 év végén mértek.

A The TIE hangulatindikátora a Twitter-ről gyűjti az adatokat, képes megkülönböztetni kriptopénz- és hagyományos piacokról szóló tweeteket, miközben napi 850 milllió tweetet szkennel.
Minden tweetet és egy tweeten belül minden szót képes pontozni és megállapítani, hogy negatív- vagy pozitív mértékben beszél az adott kriptopénzről.

A fenti grafikonon egy harminc napos összesített mérés eredménye látható a sötét vonallal jelölve. Érdekes, hogy ebben a hónapban mérték a legtöbb Bitcoint megemlítő tweetet is.

Egy másik, ennél népszerűbb és komplexebb hangulat indikátor egy kicsit ellent mond ennek a jelzésnek.

A Crypto Fear and Greed Index ma 50-es értéken áll (a 100-ból), vagyis teljesen semleges hangulatot mér. A social média ennél az indikátornál csak 15%-os súlyozással esik a latba, a többi tényezőt piaci trendek, volatilitás, volumen és dominancia alkotják.

Az 50-es érték nem jelent rosszat, hiszen van hely a növekedésre, de eddig a legjobb belépési pontok mindig az alacsonyabb értékeknél, 50 alatt voltak, vagy egyenesen a “félelem” zónában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img