Az Atari partnere lett a Litecoin

spot_img

Ha érdekel a géming világa, akkor szinte mindegy, hogy mikor születtél, bizonyára találkoztál már az Atari brandjével. Persze minél öregebb vagy, annál többet mond, hiszen az elmúlt egy-két évtizedben nem ez volt a legfényesebb csillag a videójátékok egén, az viszont biztos, hogy egy igazi úttörőről van szó, az ipar egyik legendája.

Még maga Steve Jobs is az Atari alkalmazásában állt egykor, mint a “negyvenes számú” munkatárs, a legenda szerint kapott egy saját projektet, lényegesen kisebb áron adta ki a későbbi Apple társalapító Wozniaknak, mint amennyit ő felmarkolt a cégtől a munkáért. Hogy ez valóban megtörtént-e, azt mi nem tudjuk, a viszont biztos, hogy generációk, legalábbis egy biztosan az Atari játékain nőtt fel.

Most Charles Lee, a Litecoin első embere jelentette be a Twitteren, hogy partneri együttműködést kezdenek a játékfejlesztővel, elmondása szerint Lee maga is foglalkozott ezzel a területtel:

A Litecoin Foundation beszámolója többet is elárul, többelemű együttműködésről van szó, egyrészt a különböző gaming platformokon lesz használható az LTC az Atari termékek kapcsán, másrészt az Atari ökoszisztémában is vásárolhatunk vele, végül pedig a közös merchandiseing lehetőségéről is beszélnek.

Visszatérve magára a brandre, valóban legendás játékok fűződnek a nevükhöz, olyanok, mint az Asteroids, a Breakout, a Centiped és sokan mások. Van azonban még egy fontos része az együttműködésüknek, méghozzá az, hogy a hamarosan induló Atari tokenből is vásárolhatunk majd litecoin segítségével, úgy tűnik ICO-ra készül a játékfejlesztő.

Az Atari token fontos fehasználási lehetősége lesz, hogy a hamarosan induló Atari Casino-ban is elkölthetjük, vagyis “feltehetjük” majd. Litecoinnal pedig akár a hamarosan megjelenő új Atari konzolt is megvehetjük, a VCS különleges PC-konzol hibrid lesz, amivel nem csak játszhatunk, de fel is tölthetjük, pontosabban meg is oszthatjuk saját játékainkat másokkal.

Az Atari VCS közel 400 dollárért lesz kapható.

Ha szeretnél többet tudni a kriptopénzek világáról, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már élesben kereskednél, akkor csatlakozz Discord csatornánkhoz, ahol napi tippekkel várnak szakértőink!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img