A bitcoin iránt nagyobb a kereslet, mint a kínálat

spot_img

Bár a Goldman óva intette ügyfeleit a Bitcointól, úgy tűnik, hogy egyes nagybefektetők mégsem akarják megvárni, amíg a Wall Street is áldását adja a kriptovalutákra. Egy elemző hívta fel a figyelmet arra, hogy az elmúlt hetekben egy amerikai kriptopénz kezelő cég ügyfelei több bitcoint vásároltak, mint amennyi ugyanezen időszak alatt kibányászásra került.

A Grayscale egy amerikai tőzsdéken is jegyzett befektetési alap, ami kifejezetten a vagyonos befektetők számára kínál bitcoin vásárlási és megőrzési szolgáltatást. A náluk végrehajtható minimális vásárlás összege 50 000 dollár, ami mellé egy olyan kitétel is társul, hogy a vásárlók legkorábban csak egy évvel a vételt követően adhatják el az itt megvásárolt coinjaikat. A Grayscale a kötöttségekért cserébe törvényileg szabályozott garanciát vállal a náluk elhelyezett kriptopénzek biztonságáért. Tárcáikban jelenleg több, mint 350 000 BTC-t (~3.3 milliárd dollár) őriznek.

A Grayscale tárca címeinek elemzéséből kiderült, hogy a felezés óta 18 910 BTC-vel növekedett az itt letétbe helyezett bitcoinok száma, míg ugyanebben az időszakban csak 12 337 BTC került kibányászásra. Ha tovább folytatódna ez a trend és már egyetlen kriptós cég ügyfeleinek az igényei is meghaladnák a jövőbeli kibocsátás mértékét, akkor az hosszú távon, a kereslet-kínálat törvényszerűségei miatt, az árfolyamok további emelkedését fogja eredményezni.

A napokban egyébként az egyik legrégebb óta működő bányásztársoság is bejelentette, hogy nyitni fog a nagybefektetők felé. A 2011-ben alapított Bitfury a Kanadában, Izlandon, Norvégiában és Ázsiában található telephelyeiben kínál részesedést az érdeklődők számára,

“Habár egyre nagyobb az érdeklődés a Bitcoin iránt, sokakat még elrettenthetnek a vele kapcsolatos technikai kihívások, a tőzsdei hack-ek és az ingadozó árfolyamok. A bányásztelepekben vásárolt részesedéssel ügyfeleink tradícionális módon szerezhetnek kitettséget ebben a szektorban. A kriptós iparág egyre több szereplője indít olyan programokat, amelyek kifejezetten a vagyonos és ezáltal befolyással is rendelkező rétegeket célozzák. Ha őket is érdekeltté tesszük benne, az még szilárdabbá fogja tenni a Bitcoin helyzetét. – nyilatkozta a Bitfury vezetője.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img