Ideje kiszállni? Ötször annyira inflálódik az XRP, mint a Bitcoin

spot_img

Az XRP eladásai mára 20%-os inflációt generáltak – állapították meg a Messari elemzői. Ezzel a legnagyobb coinok közül messze a XRP készlete inflálódik a legerősebben.

Az infláció alatt a piacon lévő készlet mennyiségének növekedését értik. Ez pedig ötször akkora, amekkora mértékben a Bitcoin készletei inflálódnak.

Piacon lévő készlet (Circulating Supply) növekedése 2019 óta. Zöld – XRP, lila – ETH, narancs – LTC, fehér – BTC.

Árfolyam tekintetében a Bitcoin ebben az évben 20%-ot ment, amíg az XRP 47%-ot csökkent. Florent Moulin a Messari-tól azt állítja, hogy ehhez az eséshez, a piacon lévő készlet inflációja ehhez nagyban hozzájárult.

Az XRP maximális készleteinek 30%-a forog a piacokon, amíg a Bitcoin-nál ez 87,5%.

A múltkor egy hasonló kutatásból kiderült, hogy a Ripple vállalat nem lenne nyereségben és nem tudná folytatni a műveleteit, ha nem bocsátaná rendszeresen piacra az XRP tokeneket. Így a Ripple cég gyorsuló ütemben zajló eladásai okozzák az inflációt és ezzel együtt a árfolyamok csökkenését.

A teljes készlet maradék része, vagyis kb. 70% még mindig a Ripple vállalat birtokában áll. A Ripple részéről már elhangzott, hogy a folyamatos XRP eladásnak nincs köze a token árfolyamának beeséséhez és, hogy az Ripple nem tudja kontrollálni a coin árát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img