Újabb NBA csapat fogad el bitcoint

spot_img

A Sacramento Kings után egy újabb nagy nevű NBA csapat, a 2011-ben a bajnokságot is megnyerő Dallas Mavericks is úgy döntött, hogy nyit az innováció felé, és elfogadja a legismertebb kriptopénzt, a bitcoint. A fizetési szolgáltató ahogy a legtöbb esetben, itt is a BitPay lesz, jegyeket, illetve ajándéktárgyakat vásárolhatunk mostantól bitcoinnal.

Az említett másik csapat, a Kings szintén a BitPay rendszerét használja, azonban ők meglepően korán, már 2014-ben megadták a lehetőséget a kriptopénz érdeklődőknek arra, hogy ilyen formán vásároljanak. Stephen Pair, a BitPay CEO-ja szerint a Mavericks mindig is nagy barátja volt a bitcoinnak, ez némiképp ellent mond annak, hogy a csapat tulajdonosa, Mark Cuban többször is szkeptikus hangon nyilatkozott a kriptopénzekről.

A klasszikus “nincs semmilyen belső értéke” álláspontot hallhattuk tőle is, úgy tűnik a lehetőségét mégis szerette volna megadni annak, hogy terjedjen az innováció. A 2011-ben indult BitPay nem mellesleg már több mint egy milliárd dollárnyi tranzakciót dolgozott fel, ráadásul két egymást követő évben is elérte ezt az értéket. Összesen mintegy 70 millió dollárnyi tőkét gyűjtöttek különböző befektetési alapoktól, egyelőre úgy tűnik, hogy jó irányba tartanak.

Nemrég a biztonsági intézkedéseiket is “feltekerték”, a fotó mellett útlevélszámra, és társadalombiztosítási azonosítóra is szükség van egy-egy fizetés során. Nem ez az első alkalom, hogy a Mavericks kriptopénzekkel foglalkozik, korábban egy helyi, Dallas államban található mobilfizetési szolgáltató, az 5miles volt segítségükre abban, hogy nem csupán bitcoinnal, de még ethereummal is fizethessenek a rajongók.

Nem ez az első professzionális amerikai sportcsapat, aminél kriptopénzekkel is fizethetünk, ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Miami Dolphins amerikai focicsapat is elfogad már bitcoint.

A Delfinek már a litecoinnal úsznak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img