Több nagybefektető rendelkezhet bitcoinnal, mint gondolnánk

spot_img

A Fidelity a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, ami 22 000 ügyfelének közel 3000 milliárd dollár értékben végrehajtott befektetéseit felügyeli. A társaság már régóta érdeklődik a kriptopénzek iránt, a 2017-es Consensus konferencián előadást tartó igazgatójuk például elmondta, hogy gy ideje már bitcoin bányászati tevékenységet is végeznek, azóta pedig elindították saját kriptopénz kereskedési és megőrzési szolgáltatásukat is.

A Fidelity az elmúlt hónapokban egy széles körű felmérést hajtott végre, mely során kriptovaluta befektetéseikről kérdezték meg saját ügyfeleiket. A 774 válaszadó 36%-a nyilatkozott úgy, hogy már rendelkezik ilyesfajta kitettséggel.

A legnépszerűbb befektetési formának a bitcoin bizonyult. A megkérdezettek több, mint 25%-a vásárolt magának BTC-t, vagy fektetett pénzt egy annak értékét lekövető derivatívába. A második helyen az Ethereum állt, 11%-kal.

A befektetési kedv tekintetében látványos volt az eltérés az egyes földrajzi régiók között. Míg az egyesült államokbeli partnereik csupán 22%-a rendelkezik kriptopénzekkel, Európában ez az arány 45%.

“Egyre több európai bank dönt a negatív kamatok bevezetése mellett, a bitcoint ezért itt egyre vonzóbb befektetésnek tartják. A mostani felmérésünk egybevág a korábbi kutatásaink eredményeivel. A digitális pénzügyi eszközökbe való befektetés egyre elfogadottabbá válik, folyamatos az érdeklődés a partnereink részéről.”

A felmérésből a fentiek mellett kiderült az is, hogy a nagybefektetők 60%-a a kriptovaluták tényleges megvásárlását preferálta és csak 40% választott papír alapú befektetési formát. A válaszadók 91%-a lehetségesnek tartja, hogy a következő 5 év során portfóliójának legalább 0.5%-át ebbe az eszközosztályba csoportosítsa át.

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img