A német tőzsdén már ebben a hónapban megkezdődhet a bitcoin kereskedés

spot_img

Egy tegnap kiadott sajtóközlemény szerint akár már júniusban megkezdődhet egy fizikai bitcoin alapú tőzsdei termék kereskedése a harmadik legnagyobb európai tőzsdén, a Deutsche Börse Xetra-n. A frankfurti Xetra bonyolítja a német részvény kereskedés forgalmának 90%-át és az ismert német index, a DAX értékének meghatározásában is kulcsszerepet játszik.

Deutsche Börse Xetra

Az új kereskedési termék egy Bitcoin ETP lesz, ami BTCE (Bitcoin Exchange Traded Crypto) néven kerül majd bevezetésre. Az ETP-k olyan tőzsdén kereskedhető eszközök, amelyek részvényként viselkednek, de jogi értelemben mégsem azok, mert nem feltétlenül egy adott vállalatban való tulajdonjogot testesítenek meg.

Egy BTCE részvény 0.001 BTC értékének fog megfelelni (jelenleg ~ $9.7). Tulajdonosaik ezeket akár valós bitcoinra is beválthatják majd a kibocsátónál. bár annak képviselője szerint a termékük egyik fontos tulajdonsága éppen az lesz, hogy a befektetőket megkíméli a kriptovaluták tárolásával kapcsolatos technikai nehézségektől. Az értékpapírok értékét 100%-ban garantáló coinokat egy szabályozott keretek között működő letétkezelőnél fogják elhelyezni.

Az ígéretek szerint a BTCE kereskedése során hagyományos pénzügyi licenszekkel rendelkező, profi market makerek fogják garantálni a piac likviditását, így a legnagyobb méretű ügyletek végrehajtása során sem kell majd hirtelen kilengésektől tartania a kereskedőknek.

A közlemény szerint a német pénzügyi hatóság (BaFin) már jóváhagyta a BTCE bevezetését, nemrégiben pedig a német parlament is megszavazta, hogy a német pénzintézetek kriptovalutákon alapuló pénzügyi termékeket ajánljanak ügyfeleiknek.

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img