Az ethereum tárcák többsége már profitban, de kellene még egy kis lökés

spot_img

A Glassnode adatai alapján a forgalomban lévő ethereum mintegy 80%-a a nyereséges zónában tartózkodik. Az oldal munkatársai a blokkláncon elérhető adatok segítségével állapították meg, hogy az ethereum tárcákban tárolt tokenek többsége jelenleg többet ér, mint akkor, amikor az adott walletbe utalták őket. Mindez azért lehet számunkra érdekes, mert a 80%-os határ korábban a medve és a bika piac közötti vízválasztóként szolgált.

A 2017-es ICO láz kitörése után meglóduló árfolyam garantálta, hogy még az újonnan vásárlók is rövid időn belül profitábilis zónába kerülhessenek, így ez a statisztikai mutató az utolsó nagy felfutás során szinte végig a 70-80%-os szint fölött maradhatott.

Ethereum tárcák hány %-a van profitban, Ethereum árfolyam

A korrekció kezdetével ez az addig támaszként szolgáló lélektani határ ellenállássá vált. Utoljára 2018 tavaszán sikerül egy rövid időre a 80%-os profitabilitási szint fölé emelkednünk, akkoriban az ethereum árfolyama még meghaladta a 800 dollárt.

Azóta háromszor jutottunk el a következő bikapiacot már nagy valószínűséggel előre jelző szintig, azonban a 2019 nyarán 360 dollár környékén, 2020 márciusában pedig 280 dollár környékén tetőző árfolyamok is visszakorigáltak. Most a 250 dolláros határ áttörése és megtartása adhatna középtávon önbizalmat az Ethereum tulajdonosok számára. A múlt hét közepén meg is közelítettük ezt a szintet, azóta viszont némi visszaesés volt tapasztalható, biszont a várhatóan a következő hetekben induló ETH 2.0 és a staking bevezetése talán segíthet az áttörés elérésében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img