50 000 000 tárcánál jár a Blockchain.com

spot_img

A piac fejlődésének van néhány fontos indikátora, ilyen például az aktuális BTC ár, a kriptopénz tulajdonosok globális száma, utóbbihoz szorosan kapcsolódóan pedig a tárcák mennyisége. Most fontos mérföldkőhöz érkezett az egyik legnépszerűbb tárca, a Blockchain.com, ötven millió tárcánál, vagyis letöltésnél járnak.

A 2011-ben, tehát meglehetősen korán, elsők között indult projekt mára már több mint kétszáz milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolított, több mint 140 országon keresztül. Szlogenjük szerint ez az “útlevél a jövő pénzügyeihez”, lássuk be: ügyesen eltalált mondatról van szó.

Az évek múlásával egyre szerteágazóbb szolgáltatásokat nyújtanak, a régóta meglévő bitcoin, később bitcoin cash, ethereum block explorer mellé ma már saját kriptopénztőzsde is társul. Sőt, ahogy az a sikeres vállalkozásoknál lenni szokott, ma már saját befektetési ággal is rendelkeznek, eddig egy maroknyi, természetesen blokklánc kötődésű projektbe szálltak be, ezek itt láthatóak.

Visszatérve a kriptopénztőzsdéjükre, ütemesen fejlődnek, a Binance-hez hasonlóan egyre több és több fiat-kripto pár érhető el, sőt, már a G20 országok mindegyik fizetőeszközét használhatjuk, ha kereskedni szeretnénk. A további szolgáltatásaik között szerepel a custody, vagyis a kriptopénz megőrzés, piackutatás, egyebek.

Lassan hírportállá is változnak, hiszen rendszeresen jelentkeznek egy konferenciahívás szerű YouTube anyaggal, amiben szakértőik a piac aktuális fejleményeit vitatják meg. A Blockchain.com alapítóink, munkatársainak szakmai háttere is igazán tetszetős, olyan helyekről érkeztek, mint például a Goldman Sachs, vagy az Ernst and Young.

Azoknak, akik egy kicsit mélyebben szeretnének belelátni a piac működésébe számos hasznos eszközt kínálnak, méghozzá teljesen ingyen, ezek itt láthatóak, a könnyen emészthető grafikonokon szerepel többek között az átlagos blokkméret a Bitcoin rendszerében, a napi tranzakciószám, a vezető kriptopénztőzsdék egyesített volumene, a blokkonkénti átlagos tranzakciószám, egyebek.

Az átlagos blokkméret a Bitcoin rendszerében

A CoinMarketCap-hez hasonlóan a Blockchain.com is a piac egyik sarokköve, mindenkinek érdemes ismernie, aki ezzel a területtel szeretne foglalkozni. Ha többet szeretnél tudni a kriptopénzekről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már élesben kereskednél, csatlakozz Discord csatornánkhoz, napi tippekkel várnak szakértőink!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img