A Világgazdasági Fórum és a Deloitte felmérése is további növekedést vetít előre

spot_img

A Világgazdasági Fórum honlapján évről-évre közzéteszik, a szervezet által 100 leginnovatívabbnak tartott technológiai fejlesztést végző szervezet listáját. A mesterséges intelligencia kutatáson, vagy éppen orvostechnológiai fejlesztéseken dolgozó startupok mellett, idén 6 kriptopénzekkel és blokklánccal foglalkozó cég is bekerült a kiválasztottak közé.

A kiemelt projektek között megjelent a villámgyors bitcoin tranzakciókon dolgozó Lightning Labs, a blokklánc elemzéssel foglalkozó Elliptic, a kripto alapú hitelezést és banki szolgáltatásokat lehetővé tevő Maker és Ripio, a szén-dioxid kibocsátás csökkentésén dolgozó Veridium és az okos szerződéseken alapuló adatszolgáltatásokat biztosító ChainLink.

A Világgazdasági Fórum által évente megrendezésre kerülő davosi csúcstalálkozó egyike a világ legrangosabb gazdasági konferenciáinak, ahol a most kiemelt vállalkozások számára is lehetőséget fognak biztosítani, hogy magas rangú döntéshozók előtt mutathassák be az általuk kifejlesztett megoldásokat.

A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cége, a Deloitte szintén a napokban tette közzé friss felmérésének eredményeit, ami szerint ügyfeleiknek már 55 százaléka véli úgy, hogy a blokklánc technológia bevezetése kiemelt stratégiai priorítást fog élvezni a szervezetüknél, 39%-uk pedig már valamilyen formában alkalmazza is azt, ami egy hatalmas ugrás a tavaly mért 23%-hoz képest.

A Deloitte partnereinek 89%-a szerint a digitális valuták szerepe három éven belül meghatározóvá fog válni a pénzügyi szektorban és 83%-uk lát esélyt arra, hogy ezek 5-10 éven belül akár át is vehessék a fiat pénzek szerepét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img