A bányászok keze is benne lehet az ethereum tranzakciós költségek növekedésében

Megosztom

Az év elején átlagos 10 centről mostanra 70 cent fölé emelkedett az ethereum tranzakciók jutaléka. Habár a drágulás a hálózat egyre növekvő kihasználtságával is magyarázható lenne, elképzelhető, hogy néhány bányászcsoport is hatással lehet a folyamatra.

Az utalások drágulása mögött fundamentálisan két dolog állhat. Először is ott van a Tether. A legnépszerűbb stabil coint ma már több blokkláncon is elérhetik a felhasználók, de ezek közül a legnagyobb forgalmat az Ethereumon futó változat bonyolítja, ami már önmagában is lefoglalja a hálózati kapacitás jelentős (50%+) részét.

A másik ok a decentralizált pénzügyi platformok, vagyis a DeFi térnyerése lehet. Az egyre népszerűbbé váló szolgáltatások használatához olykor több tranzakciót is végre kell hajtani ahhoz, hogy kihasználhassuk a piacon elérhető legjobb lehetőségeket. Valaki például befizethet 1000 dollárnyi stabil coint az “X” platformra, amivel felvehet 2500 dollárnyi hitelt, majd ebből “Y” tokent vásárolhat magának, amit a “Z” oldal által kínált magas hozamért letétbe helyezve kitermelheti az X platformon felvett hitel kamatait, a tranzakciós költségeket és a saját hasznát is.

A valóságban ennél sokkal bonyolultabb kombinációk is összeállíthatók, összességében tehát akár egyetlen “hozam arbitrázsra” játszó kereskedő is nagyságrendekkel több tranzakciót bonyolíthat le a hálózaton, mint az korábban megszokott volt.

Az Ethereum tranzakciók drágulásának harmadik lehetséges okára a Trustnodes elemzése hívta fel a figyelmet. A csapatnak feltünt, hogy több bányászcsoport is egészen apró, akár 0.001 ETH-es (25 centes) utalásokkal kezdte el bombázni a hálózatot. A naponta több tízezer mikro tranzakció tovább lassítja és ezáltal drágábbá teszi a blokklánc működését. Az analyzis szerint elképzelhető, hogy a bányászok ezzel a módszerrel, mesterségesen próbálják meg magasan tartani a tranzakciós költségeket, hogy ezáltal még több jutalékra tudjanak szert tenni.

 

800 000 ethereum eladására készülhetnek a Plus Token scam szervezői

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel