Belföldi forint utalások a Revolutnál

spot_img

Lehetővé vált a Revoluton, hogy belföldi átutalásokat indítsunk, amivel percek alatt megérkezik számlánkra a forint összeg.

Eddig a Revoluton, forint számla hiányában egy brit számlaszámra kellett utalnunk, ha hagyományos bankszámlánkról szerettünk volna pénzt küldeni a Revolut számlánkra – ez viszont legalább egy-két napig tartott és a váltást is fizetnünk kellett. Másik lehetőségként a bankkártyás feltöltés állt rendelkezésre, azonban itthon, február óta a legnagyobb banknál ez már extra költségekkel járt. Most viszont megnyílt az út az ingyenes és gyors utalás ill. feltöltés előtt.

A Revolut nyitott egy forint alapú bankszámlát, ún. gyűjtőszámlát Magyarországon, a  Raiffeisen Banknál. Erre a számlára kell küldened a forintot, ha saját magadnak utalsz, vagy ezt a számlaszámot kell megadnod az ismerősödnek, ha szeretnéd, hogy neked utaljon.

Mivel ez egy gyűjtőszámla, az összes magyar ügyfél utalása ide érkezik. Pont ezért nagyon fontos, hogy a közleménybe mindenképpen írd bele a saját referencia kódodat, amit a Revolut apppon belül, a forint számlád alatt tudsz megnézni. Ha az utalásban nincs benne a referencia szám, a Revolut nem tudja jóváírni az utalásodat és a pénz nem jelenik meg a Revolut számládon.

Mivel belföldi utalásról van szó, az azonnali fizetés előnyei is vonatkoznak az utalásokra, de mivel a Revolutnak is jóvá kell írnia az összegeket, a cég azt vállalta, hogy 24 óra alatt ezt megteszi. Munkanapokon ez általában pár perc, de ha ünnepnapokon vagy hétvégén utalunk, akkor csak a következő munkanapon érnek célba a tranzakciók.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img