Hamisított DeFi tokenek jelentek meg a decentralizált váltókon

Megosztom

Hamisított kriptopénzek bukkantak fel a decentralizált tőzsdéken. A sokáig háttérbe szoruló DEX-ek, az elmúlt hónapokban robbanásszerű növekedésen keresztülment decentralizált hitelező oldalak népszerűsödésével kezdtek egyre felkapottabbá válni, amit néhány csaló is megpóbált kihasználni.

A decentralizáltan mûködô Uniswap-re bárki felteheti a saját Ethereum alapú kriptopénzét. Az okos szerzôdések által felügyelt váltón senki sem ellenôrzi ezek hátterét, így ha valaki létrehoz egy ERC20 tokent, néhány sor kitöltése után már lehetővé is teheti ezek kereskedését. Ezt használták ki azok a csalók is, akikn különböző DeFi projektek nevével megegyezô, de valójában hamis tokeneket raktak fel az oldalra.

Az elmúlt hetekben már a Curve, a Balancer, a Tornado.cash, a 1inch, a dYdX és a bZx is jelezte, hogy az itt megtalálható tokeneket nem ôk bocsátották ki, vagy hogy ugyanazzal a névvel mások is listáztak különböző tokeneket.

Mivel az elmúlt hetekben több DeFi token is megtöbbszörözte az értékét, sokan keresik az ugyancsak ehhez a szektorhoz tartozó, de még nem pumpolt, kisebb coinokat, a csalók tehát jó érzékkel választottak maguknak vadászterületet.

Az sem kizárt, hogy a jövôben találkozhatunk majd még ezzel az átverési formával, csak akkor nem a DeFi, hanem valamilyen más ágazat (pl.: anonim utalásokat lehetővé tevő, supply chain, stb.) kriptopénzek neveivel fognak visszaélni.

Az eset kapcsán voltak, akik kritizálták az Uniswapet és azt kérték, hogy fejlesztői vezessenek be valamilyen szûrô rendszert az oldalra, mások szerint viszont az ilyen dolgok benne vannak a pakliban és a decentralizált rendszerek használata során a felhasználóknak is jobban oda kell figyelniük arra, hogy mit csinálnak.

Uniswap: az ETH alapú DEX, ahol bárki részesedhet a tőzsde által beszedett jutalékokból

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel