Feltörték és egy kriptós átverésre használták fel a világ legismertebb embereinek Twitter fiókjait

spot_img

Feltörték a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb embereinek Twitter fiókjait, hogy azokat egy kriptós átverésre használják fel.

Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffett, Michael Bloomberg és Barack Obama mellett több celeb, például Kim Kardashian és Wiz Khalifa, valamint olyan világcégek, mint az Apple, az Uber és a Wendy’s is áldozatául estek egy tegnap végrehajtott hacker támadásnak. A feltört profilokon olyan üzeneteket tettek közzé, amelyekben kriptopénzek küldésére szólították fel azok több tízmilliós követőtáborait.

“Szeretném megköszönni a támogatásotokat. Küldjetek 1000 dollárt az alábbi bitcoin címre és én 2000-et fogok visszaküldeni nektek.” – jelent meg a Trumpot az őszi választásokon kihívó Joe Biden elnökjelölt oldalán. Máshol a koronavírus elleni védekezés kapcsán kérték arra az embereket, hogy küldjenek kriptopénzt az ellenanyag kifejlesztésére és a bajba jutottak megsegítésére.

A támadásnak a legismertebb kriptós közösségi fiókok, például a legnagyobb tőzsdék (Coinbase, Binance), kriptós híroldalak (Coindesk), valamint maga a @Bitcoin profil is áldozatául esett.

A Twitter az éjszakai órákban jelezte, hogy megkezdte az eset kivizsgálását. Nem hivatalos források szerint a hackerek a közösségi oldal egyik dolgozójának vállalati fiókját törhették fel és az ő adminisztrátori hozzáférésével hajthatták végre a támadást. Az üzenetekben közzétett bitcoin címre  ~12.5 BTC, vagyis nagyjából 35 millió forintnak megfelelő utalás érkezett be.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img