Holtan találták a OneCoin promótereit Mexikóban

spot_img

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a kriptopénz-világ, de jó esélyes az egyetemes pénzvilág egyik legsúlyosabb, egyben legnagyobb volumenű csalása, a OneCoin -ahogy arra számítani lehetett- rossz véget ért, a rendszer összedőlt, vezetőnőjét keresik, több társát már letartóztatták. Most azonban döbbenetes fejleményről számolhatunk be, a projekt két Mexikóban dolgozó “hírvivőjét”, ha úgy tetszik “balekvadászát” holtan találták, minden valószínűség szerint gyilkosság áldozatai lettek.

Egy helyi lap, a La Tercera beszámolója szerint filmbe illő módon bőröndökben találták meg a két áldozat maradványait, az évek óta rendkívüli erőszaktól sújtott észak-amerikai országban nem ritka, ám mégis megdöbbentő az ilyesfajta brutalitás. Sinaloa államban, Mazatlanban, a fővárostól mintegy 1000 kilométerre találták meg a testrészeket, a helyi rendőrség szerint a halál közvetlen oka fulladás volt.

A Wall Street Szukája 4 000 000 000 fonttal rövidítette meg befektetőit

90 évet is kaphat a OneCoin társalapítója

A két áldozat, Oscar Brito Ibarra és Ignacio Ibarra nem álltak rokonságban, előbbi chilei, utóbbi Argentin állampolgár volt. Mazatlan Villa Carey néven ismert környékéről tűntek el két nappal haláluk előtt, minden bizonnyal elrabolták őket. Egy “Latin American Automotive Company” néven ismert szervezeten keresztül szerveztek be “nagyszámú” résztvevőt a OneCoin rendszerébe, egyelőre nem világos, hogy “bosszú”, vagy valamilyen teljesen más, a OneCointól független motiváció áll a gyilkosságok hátterében.

Az mindenesetre biztos, hogy a csúfosan megbukott szervezet számos tagja már szabadságvesztését tölti, míg a vezetőjük, Ruja Ignatova még mindig menekül az igazságszolgáltatás nemzetközi munkatársai elől.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img