Stellar: wallet támogatás a Samsung telefonjaiban

spot_img

A Stellar fejlesztését felügyelő alapítvány tegnap este jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött a Samsunggal, aminek keretében az XLM is bekerült a legújabb telefonokba integrált hardveres wallet, a Samsung Blockchain Keystore által támogatott coinok közé.

A Samsung megoldása a Ledgerhez hasonló módon, egy készülék többi részétől függetlenül működő biztonsági processzor segítségével garantálja, hogy a telefonba írt privát kulcsok, seed jelszavak és PIN-kódok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. A hardveres védelmet garantáló egység tavaly márciusban, az S10-es modellek megjelenésével debütált. A kezdetekben még csak ethereumot és bitcoint tároló eszközt a gyártó azóta is folyamatosan fejleszti, így az ma már 30 különböző coin tárolására ad lehetőséget. A tegnap este 6 órára időzített bejelentés után az XLM árfolyama 10%-kal emelkedett, amit a Twitter botrány kirobanását követő eséssel vissza is adott

Nem a Samsung az egyetlen, ami igyekszik kihasználni a kriptopénzekben rejlő üzleti lehetőségeket. Elsőként a HTC volt, ami belépett erre a területre. A tajvani vállalat 2018-ban jelentette be az Exodus névre keresztelt telefonját, ami már natív módon tette lehetővé a bitcoin és ethereum tárolását.

A mobilpiacon ugyancsak jelentős szerepet betöltő Apple tavaly nyáron tette elérhetővé a saját CryptoKit fejlesztői csomagját, ami a programozók számára teszi egyszerűbbé, hogy alkalmazásaikat kompatibilissé tegyék az Apple készülékeivel. A futottak még kategóriában pedig megemlíthetjük a Sirin Labs által fejlesztett és ugyancsak kripto kompatibilis mobilt, a Finney-t, aminek reklámarca Lionel Messi volt, valamint az Electroneum 80 dolláros budget készülékét, az M1-et is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img