Az amerikaiak hajnali egykor érdeklődnek a bitcoin után

spot_img

A Cointelegraph ismét remek, legalábbis érdekes megfigyelést tett, annak jártak utána, hogy az amerikaiak mikor keresnek rá a bitcoin kulcsszóra, pontosan melyik napszakban. Kiderült, hogy az Eastern Time (ET) időzónában hajnali egykor jelentkeznek a csúcsok, méghozzá következetesen az elmúlt hét során.

Kaliforniában, vagyis a nyugati parton ez este tíz órát jelent, úgy tűnik vagy késő este, vagy hajnalban jut eszébe az újvilágiaknak, hogy érdekes lehet tanulni az innovációról. Persze hozzá kell tennünk, hogy ez a hét a szokásosnál is több eseményben bővelkedett, a Twitter hack botrány óriási, talán minden eddiginél nagyobb figyelmet irányított a bitcoinra.

Külön érdekesség, hogy “bitcoin scam”, vagyis bitcoin csalás néven terjed, jelenik meg a mainstream médiában az eset, holott a bitcoin csupán eszköz volt az elkövetők számára. Ahogy azt a hazai kriptopénz-közösség tagjai is megjegyezték, amikor “nigériai hercegek”, vagy egyéb csalók kérnek dollárt az áldozataiktól, akkor azokat a csalásokat nem emlegetjük “dollár csalás”-ként, csupán azt mondjuk, hogy újabb online csalás történt.

Feltörték és egy kriptós átverésre használták fel a világ legismertebb embereinek Twitter fiókjait

Hogy ennek mi az oka, azt mindenki döntse el maga, az mindenesetre biztos, hogy nem tesz túl jót a bitcoin, és általában a kriptopénzek amúgy sem rózsás mainstream megítélésének az, ami ezen a héten történt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img