A felhőszolgáltatások sikere húzza ezt a három részvényt

spot_img

Kiváló időszakot tudhat maga mögött a cloud computing ipar, ami az érdekelt vállalatok részvényeire is jó hatással van. A koronavírus helyzet pedig meghozta az üzlet virágzását is.

A cloud computing biztosítja a hátteret az otthonról dolgozáshoz, cloud tárhelyekkel, megosztási rendszerekkel, kollaborációs eszközökkel és a videokonferenciák lehetőségével. Ebben a járvány sújtotta időszakban pedig ez az iparág is óriási fejlődésen ment keresztül, amik tükröződnek a részvényárfolyamokban is. Alább három részvényt mutatunk, amiket érdemes figyelni most és érdemes lesz a közeljövőben.

MICROSOFT

A Microsoft a cloud infrastruktúra egyik kulcsjátékosa, ami a tavalyi 16% óta idén 18%-ra növelte a piaci részesedését a szektorban. Satya Nadella vezérigazgató szerint azért tudnak a többi cloud szolgáltató előtt járni, mert több adatközpontjuk van, amik több régiót tudnak kiszolgálni, mint a versenytársak. Legutóbb Mexikóba és Spanyolországba helyezett adatközpontokat a Microsoft. A Microsoft cloud szolgáltatásainak bevételei 29%-al nőttek az előző negyedévben.

A Microsoft CFD papírja, a MSFT.US, az 50-,100- és 200 napos mozgóátlag felett jár, nagyjából 35%-os nyereségben az év eleje óta. Két hete ért csúcsra az ár, amikor 215 dollárt ért, most 211 dolláron kereskedik és várható a csúcs újratesztelése.

NVIDIA

Az NVIDIA grafikus processzorokat szállít ismert cloud computing szolgáltatásoknak. Az adatközpontokból származó bevétele közel 3 milliárd dollár – pár évvel ezelőtt ez még csak 340 millió dolláros üzlet volt a cégnek. Csak a tavalyi eredményhez képest ez 80%-os növekedés.

Az NVDA.US ebben az évben már 70%-ot ment. A cloud szektorban való terjeszkedés pedig folytatódik: a Mellanox akvizíciójával nyert új technológia és infrastruktúra majd újabb lökést ad az óriásvállalat adatközpontjainak.

ALIBABA

Az Alibaba Holding (BABA.US) egy éves csúcsra ért pár hete, 268 dolláros árfolyammal. A növekedés azóta megtorpant és egy háromszög látszik kirajzolódni, pozitív kimenetellel. A világ egyik legnagyobb ecommerce vállalata remekül nyúlt bele a cloud szolgáltatások piacába, ugyanis Kínában már 46%-os a piaci részesedése, ahol óriásvállalatok és kormányügynökség is használják a szervereiket. A növekedéshez szükséges piaci infrastruktúrára az Alibaba a következő három évben 28 milliárd dollárt fog költeni.

Kereskedj a legkedveltebb részvények CFD-ivel a SimpleFX-en. Augusztus végéig lehetőséged van 2000 dolláros nyereményre, ha kereskedsz bármelyik páron. Minél nagyobb volument csinálsz, annál több jutalmat gyűjthetsz be.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img