Itt csatlakozhatsz a Facebook, Twitter, Google elleni kollektív perhez a hirdetések tiltása miatt

spot_img

Ahogy arról alig két napja mi is beszámoltunk, Ausztráliában kollektív per indul a Facebook, Twitter, Google hármasa ellen, kissé leegyszerűsítve arról van szó, hogy a kriptopénz világ “visszatámad” azért, amiért 2018 elején ezek a tech óriások úgy döntöttek, hogy kategórikusan tiltják a kriptopénz tematikájú hirdetéseket, ezzel komoly kárt okozva a területnek.

A kriptopénztőzsdék forgalma 60-90%-al esett vissza, szó szerint mindenki rosszul járt, aki akár csak érintőlegesen, például egy kísérletképp, netán kíváncsiságból vásárolt, egyetlen darab coint, tokent őrizgetett. Könnyű belátni, hogy miért, egész egyszerűen azért, mert nem csupán a tőzsdék forgalma, hanem a különböző kriptopénzek értéke, és az egész terület megítélése is nagyot zuhant. (Feltéve, hogy volt még hova zuhannia.)

A pert egy helyi ügyvédi iroda, a JPB Liberty indítja, ám mivel kollektív perről van szó, ezért bárki csatlakozhat, aki úgy érzi -és ideális esetben ezt bizonyítani is tudja- kárt szenvedett el az óriások döntése nyomán.

Az alábbi videóban az ügyvédi iroda munkatársa mondja el a legfontosabb tudnivalókat a perről, és a csatlakozásról:

Az oldalukon a jelentkezés részletei, és lehetőségei itt, illetve maga a feliratkozás itt érhető el. Az ügyvédi iroda bemutatkozó oldala amúgy egy kissé sivár, de úgy tűnik “nyugaton” nem feltétlenül tulajdonítanak nagy jelentőséget a külsőségeknek, ami a webes bemutatkozásokat illeti.

A kripto visszavág: giga per a Facebook, Google, Twitter ellen

Mindenesetre érdekes pernek nézünk elébe, ha ez valóban összejön, akkor az óriási publicitást, és persze nyerés esetén komoly tőkebeáramlást jelenthet a piacnak, hiszen ahogy arról mi is beszámoltunk, akár háromszáz milliárd dollárnyi is lehet az összesített kárigény.

Azért is érdekes a dolog, mert pont ezen a héten tettünk egy újabb, fontos lépést a mainstream elterjedés felé, hiszen kiderült, hogy az USA-ban a bankok már megőrizhetik privát kulcsainkat, ugyanúgy, mintha egy aranyláncot helyeznénk el náluk.

Haladunk a mainstream felé, ennek talán erre a perre is lehet hatása. Az mindenesetre biztos, hogy ez egy úgynevezett “no win-no fee” típusú per, tehát ha nem nyernek, akkor nem kell fizetnünk, ha nyerünk, akkor természetesen jutalékot kell adnunk, ha jól látjuk akkor ez 30%.

A jelentkezési lapon meg kell adnunk, hogy pontosan milyen formában voltunk érintettek ezzel a területtel, magyarul mit tettünk, “mink volt” 2018 során, a kérdéses időszakban. Arra is rákérdeznek, hogy mi volt a pontos tevékenységünk, például tanácsadó, tárca fejlesztő, bányász, vagy akár egész egyszerűen “csak” hodler.

Szükség van a földrajzi elhelyezkedésünkre is, bár pontos címet nem kérnek, sőt, még a teljes nevünket sem kell megadnunk, csak egy felhasználónevet, ám az aláírásunkat meg kell adnunk, ezt tablet esetén kézzel, vagy a kurzorral rajzolhatjuk meg egy szép nagy mezőbe.

Magyarországról is lehet csatlakozni.

Feltételeztük, hogy az állításaink mind ellenőrzésre kerülnek, mielőtt benyújtják a bírósághoz, ellenkező esetben sokat vesztene a hitelességéből az egész ügy. Valóban, meg kell adnunk a tárcánk címét, hogy ránézhessenek, mennyire hitelesek az állításaink.

Mindenkinek sok sikert kívánunk, szerkesztőségünk tagjai még gondolkodnak azon, hogy csatlakoznak-e. Ha te már döntöttél, mondd el egy komment formájában, ha pedig nem csatlakozol, akkor azt is mondd el, hogy miért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img