Chainlink: partnerkapcsolat a T-Systems-szel

spot_img

A Chainlink együttmûködési megállapodást kötött a T-Systems-szel, a Deutsche Telekom hazánkban is jelenlévô leányvállalatával. A közép- és nagyvállalatok számára informatikai megoldásokat fejlesztô cég egy hitelesítô node üzemeltetésével fogja segíteni a LINK mûködését.

A T-Systems blokklánc fejlesztésért felelôs vezetôje szerint jövônk digitalizálódó gazdasága számtalan szereplô együttmûködését fogja majd megkövetelni, az ezt segítô blokklánc-alapú alkalmazásoknak pedig szükségük lesz egy olyan feldolgozó rendszerre, ami gyorsan és hitelesen képes értelmezhetővé tenni számukra a külvilágból érkező adatokat. A cég szerint a Chainlink lehet az elsô olyan blokklánc project, ami képes lehet erre.

A Chainlink Oracle rendszere lehetôvé teszi, hogy a különbözô alkalmazások, például a folyamatok automatizálására lehetôséget adó okos szerzôdések, a fizikai világból valós idôben feléjük továbbított információk alapján hozzák meg döntéseiket. Mivel a következô években nagyságrendekkel növekedhet majd a minket körülvevô okos eszközök száma (IoT: a dolgok internete), az ezeket kiszolgáló milliónyi szenzor adatainak értelmezése kulcsfontosságú lesz a terület fejlődésének szempontjából.

A Chainlink mérhető adatokat, pl.: árfolyamokkal, időjárással, vagy akár közlekedéssel kapcsolatos információkat tud lefordítani az okos szerződések nyelvére.

A dolgok internetének terjedésével a telekommunikációs cégek számtalan ipari ágazatban érhetnek majd el további növekedést, így talán nem meglepő, hogy a terület egyik óriása is felfigyelt a Chainlinkben rejlő lehetőségekre.

A T-Systems honlapján megjelenő sajtónyilatkozatban egyébként azt is kiemelték, hogy a node üzemeltetéséért kriptopénz jutalomban (LINK tokenekben) fognak részesülni és bíznak benne, hogy az IT-szektor egyik neves képviselőjeként ők is hozzá tudnak majd járulni a decentralizált pénzügyi ágazat, a DeFi további növekedéséhez. A Chainlinkről korábban már más neves technológiai cégek, az Oracle, az Amazon és a Google is elismerően nyilatkoztak.

ChainLink: Amazon, SWIFT, Google, Oracle. Kell ennél több?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img