Cardano: Shelley hard fork és staking

spot_img

Új korszak veszi kezdetét a Cardano történetében, miután magyar idő szerint holnap este 23:45 körül élesbe áll a blokklánc legújabb verziója. A Shelley névre keresztelt frissítés lehetővé fogja tenni a sokak által már régóta várt stake-elést is, igaz erre egy ici-picit még várniuk kell majd az ADA tulajdonosoknak.

A Shelley-ra való átállást egy hard fork keretében fogják végrehajtani, amit a Cardano Daedalus és Yoroi tárcái mellett több, mint 40 tőzsde és számos másik harmadik fél által működtetett wallet alkalmazás is támogatni fog. Erről a szolgáltatók hivatalos közösségi oldalain érdemes tájékozódni.

Maga a staking nem lesz azonnal elérhető az indulás után, mivel a fejlesztőknek még  szükségük lesz némi időre, hogy végérvényesen lezárják ezt a komplex átállási folyamatot. A nagy nap a tervek szerint augusztus 18-án jöhet el, ezt követően már bárki letétbe helyezheti a tokenjeit némi passzív jövedelemért cserébe. Azok, akik részt vettek a Shelley tesztelésében, az ennek során megszerzett jutalom tokenjeik kifizetését augusztus 3-a után igényelhetik a Daedalus walleten keresztül.

Aki a nagyobb váltók egyikén, vagy a hivatalos tárcákban tartja a tokenjeit, annak semmi dolga nem lesz az átállás kapcsán, bár a tőzsdéken valószínűleg néhány órára felfüggesztik majd a be- és kiutalások lehetőségét, amíg átállnak az új rendszerre. A következő napokban a Cardano csapata további információkat fog közzétenni a Shelley indulásával kapcsolatban.

Az ADA árfolyama a márciusi piaci összeomlás óta közel a nyolcszorosára emelkedett, amiből Discord kereskedői közösségünk tagjai is profitálhattak. Ha szeretnéd automatikusan lekövetni a csoport ismert képviselőinek tradejeit, látogass el a Copytrader oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img