Türelmetlen utasok, tolakodás, késlekedő buszok: egy átlagos nap a blokklánc világban

spot_img

Korábban is beszámoltunk már különböző blokklánc-vizualizációs oldalakról, ezeknek mind az a célja, hogy valamilyen szemléletes, akár szórakoztató formában, lehetőleg valós idejű adatokkal dolgozva ábrázolják egy, vagy több blokklánc működését, pontosabban gyakorlati “életét”. Van, ahol a levegőben lógó platformokat, és azokra potyogó gömböket használnak, a gömbök mérete tükrözi az adott tranzakció összegét.

Meglehetősen biztosak vagyunk abban, hogy most megtaláltuk a műfaj legcukibb képviselőjét.

A TxStreet lényege, hogy buszokként ábrázolja a blokkokat, a beszálló emberkék pedig tranzakciókat reprezentálnak. Gyakorlatilag egy pályaudvart látunk, ahonnan folyamatosan indulnak a járművek, amint kész egy blokk, már mehet is Zalaegerszegre, pontosabban a “blokkláncba”.

Egy-egy tranzakció így jelenik meg, elég, ha rákattintunk egy emberkére, máris láthatjuk a részleteit:

Választhatunk, hogy mely kriptopénzeket, pontosabban blokklánc projekteket szeretnénk összevetni, a lehetőségek között szerepel a Bitcoin, az Ethereum, és a Bitcoin Cash is, egyelőre ez a három. Egy kissé lelassulhat a böngészőnk, de szerencsére adott a lehetőség, hogy csak egy kriptopénz életét vizsgáljuk egyszerre.

Látjuk a tranzakciószámot, pontosabban a másodpercenkénti tranzakciók számát, a medián tranzakciós díjat, egyebek mellett azt is, hogy mikor készült el a legutóbbi blokk. Igazán látványos, szórakoztató, kedves kis felület, amit érdemes néha megnézni, ha pedig vannak gyerekeink, akkor pedig különösen érdemes megmutatnunk nekik. A fentieken túl még számos további, érdekes és hasznos statisztikát, sőt, magyarázó szöveget is tartalmaz az oldal. Jó utazást mindenkinek!

A legmenőbb blokklánc vizualizáció

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img