NEM: közösségi oldal és teljes megújulás

spot_img

A régi motorosok talán még emlékeznek a NEM-re (XEM), ami közel 300-szoros növekedést produkálva egyike volt 2017 legfelkapottabb kriptopénzeinek.

2017 legnagyobb nyertesei (%)

A New Economy Movement platformot 2015-ben hozták létre. Az azonnali és olcsó utalások mellett, az okos szerződéseket is támogató rendszer bevezetett egy új konszenzus mechanizmust is.

Míg a Bitcoin az erőforrások használatáért (proof-of-work), az ethereum pedig (hamarosan) a letétbe helyezett értékekért (proof-of-stake) cserébe honorálja a blokklánc működéséhez való hozzájárulást, a NEM a felhasználói aktivitást (proof-of-importance) részesíti előnyben, vagyis azokat a node-okat, amik nagy számú tranzakciós adatot hitelesítenek. Ezzel főleg az üzleti / vállalati felhasználást szerették volna ösztönözni.

A NEM-nek a remek 2017-es éve után egy 2018 januárjában bekövetkezett tőzsde hack tett keresztbe, de nagyon. A japán Coincheck oldaláról több, mint 120 millió dollár értékű XEM-et loptak el, legalábbis ennyi volt az, amit a váltó nyilvánosan is elismert. Nem hivatalos források szerint a valós összeg közelebb lehetett a 600 millió dollárhoz. A XEM árfolyama ezt követően rekord gyorsasággal zuhant vissza a semmibe, azóta pedig a főbb sodrású kriptós híroldalakon már csak elvétve jelent meg róluk egy-egy beszámoló.

A Coincheck vezetői bocsánatot kérnek a történtekért

A NEM nemrégiben ismét életjelet adott magáról, ugyanius július 15-én elindult saját közösségi oldaluk a NEM Hub, ami egy kísérlet arra, hogy ismét visszakerülni a kriptós köztudatba.

Akárcsak a hasonló sémára épülő publish0x, Steemit vagy Hive, a NEM Hub is a posztok írásáért és a mások által kitett anyagok értékeléséért osztogat jutalmakat. Jelenleg ~400 aktív felhasználóval rendelkeznek, akik között az elmúlt hónap során ~10 000 dollár értékű jutalmat osztottak szét. Bár a fejenkénti 25 dollár még nem is lenne egy rossz ajánlat, a hó végén csak azok vehették fel a nekik járó honoráriumot, akik legalább 4000 XEM tokent tároltak a tárcájukban. Ez mai árfolyamon számolva nagyjából 200 dollárt jelent.

Az oldal lehetővé teszi a Telegram és a Twitter fiókokról történő kereszt posztolást, így aki ezeken a felületeken aktív, különösebb erőfeszítés nélkül építgetheti saját közösségét. Az alábbi videóban egy pillantást is vethettek arra, hogy élesben hogyan is néz ki ez az egész.

Bevallom engem a látottak nem ösztönöztek a csatlakozásra, de a NEM fejlesztői nem csak ennek az oldalnak a létrehozásával múlatták az időt. Ígéreteik szerint az év végéhez közeledve teljes technológiai megújulásra és rebrandingre számíthatunk majd tőlük, a Symbol névre keresztelt és szintén vállalati felhasználást célzó blokkláncuk bevezetésével.

Bár így elsőre elég semmitmondónak tűnik ez a videó, elképzelhető, hogy egy felvezető médiakampány ismét felkelti majd az érdeklődést a NEM iránt, ami talán annak árfolyamára is jótékony hatással lehet. Ezzel kapcsolatban Discord csatornánk kereskedő közösségének véleményét érdemes kikérnetek, akik közül többeket akár már egyetlen gombnyomással is lekövethettek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img