Újabb kripto hedge fund ment tönkre

spot_img

Hiába, ahogy minden piacon, a kriptopénzek területén nem csak szép nagyot nyerni, de “szép nagyot” bukni is lehet, bár talán itt egy “kissé” extrémebb mindkét véglet. Extrémebb az időbeliségben, a százalékos megtérülésben, ROI-ban, és természetesen “nyerhető / bukható” tőke mennyiségében is. Igaz ez magánszemélyekre, céges szervezetekre egyaránt, így járt most a Tetras Capital is, mármint jó nagyot bukott, akkorát, hogy be is kellett zárniuk.

New Yorkban székelt a szervezet, a befektetőknek minden tőkét visszaadnak, zsinórban több negyedévük is veszteséges volt, 2017-es megalakulásuk óta pedig 75%-os mínuszban vannak. Legalább 100 000 dollárral lehetett beszállni, több mint 60 befektetővel dolgoztak, összesen mintegy 33 millió dollárt kezeltek, úgy tűnik nem túl eredményesen.

A 2017-es bull run óta ütemesen nő a tönkrement befektetési társaságok száma, 2018-ban még “csupán” 33 volt ez az érték, 2019-ben pedig már 68, arról egyelőre nincs információnk, hogy idén hány csőd várható. Alex Sunnarborg, a Tetras vezetője egy korábbi Forbes interjúban arról beszélt, hogy altokra kívánnak sepcializálódni,

Persze nem csak rossz lépésekből állt rövid történetük, az ethert például 800 USD-nél shortolták, be is esett, egészen 100 USD-ig.

Az eset jól illusztrálja, hogy bizony itt sincs kolbászból a kerítés, még komoly múlttal rendelkező szakemberek sem feltétlenül boldogulnak, még akkor sem, ha igazán jelentős tőkét kapnak befektetőiktől.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img