Bezáratták a német kripto ATM-ek harmadát

spot_img

Nincs mese, ha nincs működési engedélye egy cégnek, akkor előbb vagy utóbb megjelennek a hatóságok, könyörtelenül bezárják a boltot. Szó szerint, ahogy történt az nemrég Németországban, ahol kriptopénz ATM-ek estek a hatóságok, pontosabban az üzemeltetők hanyagságának áldozatául. Az üzemeltető a Shitcoin Club, a hatóság pedig a BaFin, a német pénzügyi felügyelet.

Úgy tűnik nem kifejezetten a kriptopénzek elleni “támadásról” van szó, hanem egész egyszerűen arról, hogy nem rendelkeztek sem banki, sem kereskedői engedélyekkel, az első felszólítás még februárban érkezett. Azonban a “KKT UG” néven ismert anyacég nem, vagy elégtelenül reagált, ezért fajulhatott odáig a dolog, hogy a hatóság emberei személyesen jelentek meg, hogy “erővel” zárják be a boltot.

Magyarország kriptopénz ATM körképe

Nagy érvágás ez az ország kriptopénz közösségének, hiszen ha minden igaz 67 ATM üzemel Németország-szerte, ez a cég ebből a becslések szerint 17-et vitt, vagyis nagyjából egyharmaddal csökken a lépés következtében azon helyszínek száma, ahol bitcoint, litecoint, ethert, egyebeket adhatunk-vehetünk fiat ellenében.

Napi 11 új kriptopénz ATM áll szolgálatba

Adam Gramowski ügyvezető úgy tűnik fittyet hányt a mintegy fél évvel ezelőtt érkezett levelekre, egyéb megkeresésekre, úgy végezte továbbra is a munkáját, mintha mi sem történt volna. Borítóképünk nem Németországban, hanem Bukarestben készült, ám ez az a modell, amivel a német cég dolgozott.

Akik egy kicsit is fogékonyak az esztétikumra, azoknak felkelthette érdeklődését ez a gép, hiszen ötletes, legalábbis “jópofa”, ahogy Bitcoin logót formál, a “B” betű felső hasában kapott helyett a kijelző:

Utánajártunk, úgy tűnik, hogy egy BTCDuke névre keresztelt, lengyel cég gyártja ezeket a gépeket, nekünk nagyon tetszik, bár kérdés, hogy a külalaknak van-e jelentősége ebben az esetben. Olvasóinkhoz fordulunk…

…szerinted melyik a legesztétikusabb kripto ATM típus, illetve van ennek jelentősége ezen a piacon?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img