A közösség megbüntette a LINK shortolóit

spot_img

A Chainlink a napokban a Bitcoin SV-t és a Litecoint is maga mögött hagyva a 6. helyig tört előre a kriptovaluták rangsorában, miközben több rekordot is megdöntött.

A hétvége során a LINK árfolyma 24 óra alatt mintegy 50%-kal emelkedett és több tőzsdén, többen között a Coinbase-en és a Binance-en is nagyobb forgalmat bonyolított le, mint a legismertebb kriptovaluták. A Chainlink volumene 1.4-szer haladta meg a bitcoin és 2.4-szer az ethereum kereskedési forgalmát.

Elemzők szerint a vásárlási hullám hátterében az általánosan pozitív piaci hangulat mellett egyfajta bosszúállási vágy is állhatott. Néhány hete mi is beszámoltunk arról, hogy egy Zeus Capital fedőnevű csoport lejáratókampányt indított a link ellen.

Álhírterjesztéssel vádolták meg a Nexo-t

Az akkori események nem értek véget azzal, hogy az ügy nagyobb nyilvánosságot kapott. A Zeus Capital ezt követően még több pénzt ölt abba, hogy a LINK rossz hírét keltse, például egy fizetett Twitter hirdetési kampányt indított és több nagy követő táborral rendelkező kriptós influenszert is megpróbált megnyerni magának, akiknek 5 BTC-t ígért, ha azok segítenek a Chainlink ellen hangolni az embereket.

A LINK közössége nem igazán vette jó néven ezeket a próbálkozásokat és úgy döntött, hogy már csak azért is keresztülhúzza a Zeus számításait. Amint azt a korábban ezzel foglalkozó anyagunkban is említettük, a befektetői csoport nem ok nélkül akart félelmet ébreszteni a Chainlink tulajdonosok körében, ugyanis a lejárató kampányuk indulásával a decentralizált AAVE tőzsdéjén egy nagy értékű short pozíciót is megnyitottak, vagyis arra számítottak, hogy a token árfolyama esni fog, amiből majd profitálhatnak.

Az ezzel kapcsolatos további elemzések során kiderült, hogy 14 dolláros LINK árfolyamnál egy kiemelkedően nagy értékű, 20 millió dolláros short pozíció likvidálódna az AAVE-n. Hogy ez a short valóban a Zeushoz tartozott-e, azt nem lehet határozottan kijelenteni, de a közösség végül is ezt a kereskedési pozíciót jelölte ki magának legyőzendő főellenségként, amit a hétvégi 50%-os pumppal sikerült is kétvállra fektetniük. A pénteken még 20 millió dollárt érő számlán a likvidálódás után már csak kevesebb, mint 300 dollárnyi tőke maradt.

“A Zeus Capital megváltoztatta a nevét. Mostantól csak Zeus-nak fogják hívni őket.” – viccelődött valaki arra utalva, hogy a csoport a hétvégén elbukhatta pénzének jelentős részét.

A Zeus Capital egyébként továbbra is kitart amellett, hogy a LINK minden értékét el fogja veszíteni, amiről ma hajnalban egy újabb üzenetet tettek közzé. Ennek alján egyébként ismét elérhetővé tették azt az elemzést, amire állításaikat alapozzák és amit a korábbi cikkünk idején nem tudtunk megmutatni nektek, így akit érdekel, az most ezt a dokumentumot is végiglapozhatja.

A LINK hétvégi menetelése egyik legfőbb riválisát is segítette. Az ugyancsak oracle szolgáltatásokban utazó Band Protocol árfolyama az elmúlt héten a 3-4 dolláros régióból szintén 14 dollárig emelkedett, bár ebben közrejátszhatott az is, hogy a Coinbase váratlanul bejelentette, hogy felveszi őket a kínálatába.

A Chainlink sikere segítheti egy rivális felemelkedését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img