Bitcoin: nem tartott sokáig a 12 000

spot_img

Az egész piac 5%-ot veszített tőkekapitalizációjából az elmúlt napokban, miután a Bitcoin és altcoin piacok is pirosban állnak.

A Bitcoin 24 óra alatt 4%-ot veszített, így rövid életűnek bizonyult a 12 ezer feletti ár: most 11 800 dollár körül kereskedik.

A bikapiac viszont még nem ért véget. Biztató jeleket mutatott a Binance forgalma vagy a CME-en beállított újabb open interest rekord is.

A Binance CEO-jának elmondása szerint a legnépszerűbb tőzsdén a 2017-es felívelés óta nem látott forgalmat bonyolítanak le a szerverek.

Napi volumen és open interest a CME-n

PlanB, a népszerű bitcoin stock-to-flow model kifejlesztőjé például egészen bikás: szerinte most indult meg a bikapiac.

A lenti grafikonján látható, hogy a Bitcoin árfolyama újra távolodik a 200 hetes mozgóátlag vonalától, ami egy remek bikás indikátor. A 200 hetes mozgóátlag egyébként a 6400 dolláros szinten van és havonta 200 dollárral emelkedik. Eközben a Bitcoin havi árfolyama még sosem zárt a 200 hetes mozgóátlag alatt.

A piaci kapzsiságot és félelmet mérő Fear & Greed index már 80-as értéket mutat, vagyis a piacon extrém kapzsi hangulat uralkodik. A 2019-es felíveléskor ez az érték elérte a 100-at is, amikor az árfolyam a 14 000 dollárt érintette – ezután jött a korrekció. Ezt figyelembe véve ennek a mutatónak is van még helye emelkedésre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img