Te mit kérdeznél Satoshitól?

spot_img

A Bitcoin 11 éves, azonban még mindig nem tudjuk, hogy ki lehetett a rejtélyes alapító, aki innovatív, sőt, egyenesen zseniális rendszert, pénzügyi megoldást adott a világnak. Könnyen lehet, hogy már sosem tudjuk meg, hogy ki állt a Satoshi Nakamoto álnév mögött, hiszen ha ennyi ideig sikerült “rejtőznie”, akkor eztán sem fog hibázni, persze az is lehet, hogy már nincs is életben.

Mi mindenesetre most eljátszunk a gondolattal, miszerint Satoshi előkerül, a világ elé áll, és talán némi magyarázatot is fűz a munkájához, megerősíti, vagy megcáfolja feltételezéseinket. Kétségtelen, hogy óriási érdeklődés övezné a megjelenését, bár persze lehet, hogy a “kamu Satoshik” hosszú sora után már hiába jelentkezne, nem hinnénk el, hogy valóban az, akinek mondja magát.

A tárcáiban tartott jelentős, sőt csillagászati bitcoin mennyiség megmozdítása kellően erős bizonyíték lehet, illetve nyilván más eszközökkel is rendelkezne önmaga igazolásához. Bár munkatársaira nem biztos, hogy számíthatna személyazonosságának ellenőrzéséhez, hiszen a beszámolók szerint nem találkozott egyikükkel sem, illetve szinte semmit sem árult el magáról.

De tegyük fel, hogy előkerül, és bárki kérdezhet tőle egy AMA (Ask-Me-Anything) keretében. Most azt kérdezzük olvasóinktól, hogy…

…te mit kérdeznél Satoshitól?

Nincs rossz válasz, bármilyen kérdés érdekes, hiszen minden kérdés állítás is egyben, ami sokat elárul olvasóink gondolatvilágáról a Bitcoin kapcsán. Jöhetnek gazdasági, technikai, bármilyen egyéb természetű kérdések egyaránt!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img