Az Uniswap lenyomta a Coinbase Pro-t

spot_img

Fontos mérföldkövet tudhatnak maguk mögött a decentralizált váltók, miután egy DEX a napi forgalom tekintetében lenyomta a világ egyik legismertebb kriptotőzsdéjét:

  • Uniswap 24h: $426 millió
  • Coinbase Pro 24h: $348 millió

Ez a két szám még mindig messze elmarad a piacvezető Binance napi volumenétől ($6 milliárd), a trend ugyanakkor világosan mutatja, hogy sokakat még a borsos Ethereum tranzakciós költségek sem riasztanak vissza attól, hogy idejekorán beszálhassanak egy-egy ígéretesebb ERC20 tokenbe. A cikk írásának pillanatában például közel $18-t kellett kifizetni egy Uniswapen végrehajtott vásárlásért cserébe.

A drága utalások kárpótlásaként a legszerencsésebb DEX vadászok csillagászati haszonnal szállhatnak ki egy-egy ügyletből. Az elmúlt másfél hónap nagy nyertese, az YFI token árfolyama például $0-ról egészen $34 000 dollárig emelkedett és mostanra már bekerült több nagy tőzsde, például a Binance kínálatába is. A közösségi oldalakon emiatt egyre több olyan bejegyzéssel lehet találkozni, amelyekben a néhány hét alatt “csak” 2-5-10-szeres profitot elérő kereskedők vesztesként nyilatkoznak magukról.

Az YFI elmúlt hónapja

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img