Bitcoinért lehet visszavásárolni a feltört Call of Duty Warzone fiókokat

spot_img

A számítógépes játékokhoz tartozó online fiókok eddig talán nem szerepeltek a hackerek kiemelt célpontjai között, a gaming iparág rohamos fejlődésével ez azonban megváltozhat. Az persze már 10 évvel ezelőtt is előfordulhatott, hogy valaki mondjuk a World of Warcraft accountjába belépve azt tapasztalhatta, hogy ellopták legbecsesebb tárgyait és a hosszú grindolással összegyűjtött aranyát, de egy friss hír szerint a jövőben ennél komolyabb csapásokat is elszenvedhetnek a játékosok.

Egy Motherboard-on megjelent cikk szerint az utóbbi időben több Call of Duty Warzone játékos is azzal fordult a játékot kiadó Activision-höz, hogy segítsenek nekik visszaszerezni a feltört és túszul ejtett fiókjaikat. A Warzone az egyik legnépszerűbb online lövöldözős játék, amit márciusban dobtak piacra és noha teljesen ingyenes, 5 hónap alatt mégis 500 millió dolláros bevételt termelt a kiadójának.

A pénz a Warzone mikrotranzakciós rendszeréből érkezik, ahol különböző extrákat, például rózsaszín géppisztolyokat vásárolhatnak maguknak a játékosok. Baromságnak tűnik? Sok ember számára talán tényleg az, de a Warzone 75 milliós játékostáborában bőven akadnak olyanok, akik szívesen költenek az efféle dolgokra. Ha valaki több száz, vagy több ezer órát és ugyanennyi dollárt ölt egy játékbeli karakter fejlesztésére, azt bizony érzékenyen érintheti, ha egyszer csak megfosztják tőle. Emellett a vásárlás során megadott bankkártya adatokkal is visszaélhet az, aki jogosolatlanul szerez hozzáférést egy ilyen felpimpelt fiókhoz.

“Ha szeretnéd, akkor megakadályozzuk a játékban megadott bankkártya adataid kiszivárgását az internetre. A fiókodhoz való hozzáférés visszaszerzésében is segíthetünk, de ehhez 400 dollár értékű bitcoint kell küldened az alábbi címre.”– írták egy pórul járt játékosnak a hackerek.

Bár a címet nem tették közzé, azon állítólag 12 000 dollárnak megfelelő bitcoin volt, 20 és 2600 dollár közötti beérkező tranzakciókkal. Azt ugyan ebből még nem lehet megállapítani, hogy ezek más játékosok zsarolásából származó váltságdíjak voltak-e, de nem kizárható, hogy mások is ugyanannak a hackernek a horgára akadhattak.

Ha egy feltört fiókért nem fizetnek, akkor az nagy valószínűséggel egy használt játékokat forgalmazó oldalon köthet ki, ahol a benne elérhető extráktól függően ugyancsak szép summát kaphat érte a támadó.

Egy online játékhoz készített profil létrehozásánál az ember talán nem annyira körültekintő, mint amennyire mondjuk a bankszámlája, vagy egy tőzsdei account kezelésével lenne, de úgy tűnik a jövőben erre is érdemes lesz jobban odafigyelni és ahol csak lehet, egyedi email címeket, jelszavakat és kétfaktoros azonosítási eljárást alkalmazni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img