Egységes szabályozás segítheti az amerikai kriptós cégek terjeszkedését

spot_img

Az amerikai bankokat felügyelő szabályozó testület (CSBS) bejelentette, hogy 48 államban, valamint Washington D.C.-ben és  Puerto Ricóban egységesítik a különböző pénzügyi szolgáltatásokat kínáló vállalatok üzemeltetési szabályait.

Ez nem csak az olyan hagyományosnak tekinthető szolgáltatókra, mint például a PayPal vagy a Western Union fog vonatkozni, hanem a kripto cégekre is, akik ezáltal jóval egyszerűbben és gyorsabban terjeszkedhetnek és csökkenthetik a szükséges törvényeknek való megfeleléshez szükséges jogi kiadásaikat.

Az új rendszer 78 nagyobb fizetésfeldolgozó és kriptotársaságot érint majd, akik együttesen több, mint ezer milliárd dollárt mozgatnak évente.

A szabályozók már jó ideje foglalkoznak a kérdéssel, mivel a kripto- és fintechcégek az elmúlt években rengeteg panasszal éltek azzal kapcsolatban, hogy a különféle államok szabályozásai a legtöbb esetben ugyanazok, de a működéshez azokban mégis egyesével, külön-külön eljárás során kell engedélyt szerezniük.

Az új szabályozás szerint az államok csoportja közösen ellenőrzi majd az érintet cégeket, így nem lesz többé szükség az államonkénti elbírálásokra. Az államok továbbra sem mondanak le a korábban gyakorolt jogaikról, de az információmegosztás révén nagyobb hatékonyságot érhetnek el, modta a szabályozó testület vezetője.

Bankként működhet tovább a Kraken

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img