A PayPal tiltja a medveállatkás tranzakciókat

spot_img

Érdekes bejegyzést tett közzé közösségi oldalán egy amerikai üzlet. A vicces tárgyak és játékok értékesítésével foglalkozó boltnak a PayPal küldött felszólítást, hogy változtassa meg a medveállatkás termékeinek elnevezését, ellenkező esetben kénytelen lesz kizárni a szolgáltatásból.

A medveállatka egy 0.2 – 1 mm nagyságú élőlény, aminek vicces formája több itt kapható ajándéktárgyat is megihletett. Az őt ábrázoló rágógumitól kezdve, a nyakláncokon át, az ujjbábokon keresztül, egészen a nyomkodható gumiból készült stresszmedveállatkáig válogathattak kedvükre a faj rajongói.

Mint kiderült, az angol nyelvben ‘tardigrade’ néven ismert faj elnevezése megegyezik egy szerb fegyverkereskedéssel foglalkozó vállalkozás, a Tardigrade Limited nevével, amit az Egyesült Államok 2017-ben feketelistára tett.

A PayPal magyarázata szerint jogszabályok kötelezik őket arra, hogy a tardigrade szót tartalmazó tranzakciókat blokkolják. Ezt a folyamatot automatizáltan, algoritmusok segítségével hajtják végre, amik a játékboltot gyanúsként jelölték meg az adminisztrátorok számára, ezért most arra kérték az üzlet tulajdonosait, hogy nevezzék át a termékeiket. A tárgyak azóta ‘vizimedve’ címszó alatt érhetőek el a bolt webshopjában.

Az érintett üzletben található mini-múzeumban megtekinthető a világ legkisebb és legnagyobb gumicsirkéje is.

A játékbolt bejegyzésére érkező kommentek szerint egy kávézónak a ‘kubai kávé’ elnevezés miatt küldött hasonló felszólítást a PayPal. Nekik az életben lévő szankciók miatt, a ‘kuba’ szót kellett törölniük a webshopban elérhető termékek nevéből és csak a termékleírásban utalhattak rá, hogy onnan származik az áru, mert azt az információt már nem dolgozta fel a PayPal tranzakciós rendszere.

Persze arra sem kellett sokat várni, hogy felbukkanjon egy lelkes kripto hívő és felhívja rá a figyelmet, hogy a bitcoin tranzakciók esetében senki sem tudja megakadályozni azok végrehajtását, ezért talán érdemes lenne ilyen fizetési megoldásokat is lehetővé tenni a weboldalakon.

Júliusban egyébként felröppent annak a híre hogy a PayPal hamarosan beléphet a kriptopiacra, de ennek hivatalos megerősítésére azóta sem került sor.

Már ezen a héten bejelenthetik a PayPal belépését a kriptopiacra

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img