Bankként működhet tovább a Kraken

spot_img

A jövőben már nem csak tőzsdei, hanem banki szolgáltatásokat is nyújthat a Kraken. A cég Wyoming államban szerezte meg a “speciális célú letétkezeléshez” szükséges engedélyt (SPDI), amivel a továbbiakban legálisan bejegyzett pénzintézetként üzemelhet.

A licensszel az egész iparágban egyedülálló módon, a Kraken saját maga teljesítheti a hozzá beérkező fiat pénz be- és kifizetési kérelmeket, de emellett számos más újszerű szolgáltatást is bevezethet. így rajta keresztül akár kriptovalutában is folyósíthatják majd dolgozóik fizetését az ez iránt nyitott vállalkozások, vagy akár egy kripto alapú nyugdíj megtakarítási számlán is elhelyezhetik letéteiket a betétesek.

A Kraken-re is megérkeznek a DeFi coinok

A Kraken, mint bank egyelőre csak Wyoming területén szolgáltathat, de arra számítanak, hogy működésüket hamarosan kiterjeszthetik az USA egész területére.

https://twitter.com/krakenfx/status/1306760662748553216

Ugyancsak a tőzsdével kapcsolatos hír, hogy a világ másik felén, Ausztráliában és Japánban is megvetették a lábukat. A kenguruk földjén a legrégebb óta üzemelő szolgáltatót, a Bit Trade-et vásárolták fel, míg Japánba két év után tértek vissza. A szigetország a 17/18-as bika piac lecsengése után szigorított a helyi kriptotőzsdék működési feltételein, a Kraken helyi leányvállalatának pedig két évébe került a szükséges papírok megszerzése. Hamarosan egyébként az európai piac is egy újabb jogkövető váltóval gyarapodhat.

Beindult a marketing kampány, közel lehet a Binance szabályozott európai tőzsdéjének indulása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img