2024-re készülhet el az EU kriptopénzeket szabályzó törvénycsomagja

spot_img

2024-re készülhet el a kriptopénzeket szabályozó EU-s jogszabály, adta hírül pénteken a Reuters.

Az Európai Bizottság olyan tervet szeretne elfogadtatni, ami a pénzmosás és terrorizmus elleni küzdelmet meggátló szigorú ügyfélazonosítás mellett, a készpénzmentes fizetési megoldások használatára ösztönzi a kontinens lakóit. Az Eurózónában jelenleg az összes tranzakció 78%-át fizikai érmékkel és bankjegyekkel hajtják végre.

“Az EU-nak 2024-ig olyan keretrendszert kell létrehoznia, ami lehetővé teszi a kriptovaluták és a megosztott főkönyveken alapuló technológiák pénzügyi szektorban való elterjedését.”

Az első lépés egy olyan vázlat elkészítése lesz, ami azt tisztázza, hogy milyen jelenleg is életben lévő törvényeket lehet alkalmazni a kripto eszközök esetében és ezek esetleges hiányosságait milyen új szabályok kidolgozásával lehet ellensúlyozni. Az elsődleges cél alighanem a stabil coinok és az Facebook Librához hasonló vállalati pénzek feletti EU-s befolyás biztosítása lesz.

Több EU-s ország is fellépne a stabil coinokkal szemben

Az EU azt is támogatná, hogy a kontinensen is népszerű, de amerikai hátterű Mastercard és Visa mellett, egy “hazai fejlesztésű” fizetési alternatíva bevezetésére is kísérletet tegyenek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img