Újra vásárolhatunk PayPallal kriptót, de nem lesz olcsó mulatság

spot_img

A bitFlyer Europe vezetője jelentette be, hogy integrálták rendszerükbe a PayPal-t. Bár az ősidőkben több Bitcoin tőzsdén is elérhető volt a népszerű szolgáltató, a PP végül minden kriptóval kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozást kizárt a szolgáltatásából. Jelenleg egyedül a Coinbase-nél van lehetőség arra, hogy bizonyos régiókban a felhasználók a pénzük kiutalására használják azt fel, de vásárolni még itt sem lehet vele.

A bitFlyer ajánlata bizonyos szempontból tehát rendkívül egyedinek tekinthető, hiszen itt Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Monacoin és Bitcoin Cash vásárlására is felhasználhatóak a PP számlák, ennek azonban meg is kérik az árát. A vásárlásért 4.9% + 0.36 eurót kell kifizetni, ami több, mint a kétszerese a bankkártyás és sokszorosa a banki utalásért levont összegnek.

A bitFlyer Europe a Japánban bejegyzett és szabályozott keretek között működő bitFlyer leányvállalata. Európai szárnyuk 2018 januárjában kezdte meg működését, az anyacég az USA-ban is rendelkezik kirendeltséggel.

Bár nem tartoznak a legnagyobbak közé (forgalmuk alapján a piaci részesedésük 1.25%), nem is egy kis sufni cégről van szó, tehát akinek esetleg nincs más lehetősége a vásárlásra, annak nem kell attól tartania, hogy a befizetés után lenyúlják a pénzét. A tőzsde  szigorúan veszi az ügyfélazonosítási eljárás lebonyolítását, így a bitFlyer felületének használata előtt el kell küldeni a személyazonosságot igazoló okmányokról készített másolatokat.

Azt mindenki maga döntse el, hogy pusztán a PayPal használata megér-e neki +5% felárat, mert ennél a sokak által drágának tartott magyar szolgáltatók ajánlatai is  kedvezőbbek és kisebb összegű vásárlások esetén még a teljes azonosítási eljárást sem feltétlen muszáj náluk végrehajtani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img