Ilyen az, amikor rossz tokenből vásárolsz be

spot_img

Minden nap tud valami újat mutatni a kripto piac. A DeFi területén pedig még annál is többet: nem elég, hogy az Uniswap UNI tokenje árfolyamrekordokat döntött, a hasonlóan elnevezett tokenek is kaptak az emelkedésből.

Nyilvánvalóan véletlenül.

Erre pedig a legjobb példa a Unicorn Token. Ez a token, ugyanazzal a tickerrel került a piacokra (tickernek nevezzük azt a három- vagy többjegyű kódot, amivel a tőzsdék jelölik a tokeneket és párokat), mint az Uniswap tokene, az UNI.

Az Unicorn UNI-ja 500 000 %-ot ment, 0,001 dollárról egészen 5 dollárig. Az egész nem tartott tovább pár percnél, majd az árfolyam visszaesett oda, ahonnan jött.

Az emberi tévedés tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Többen is szerettek volna bevásárolni az Uniswap UNI tokenjéből, csak épp nem figyeltek a részletekre. Ha rákeresel egy tickerre az Uniswap-on, már régóta egy üzenet figyelmeztet arra, hogy a ticker nem feltétlenül tartozik ahhoz a kriptopénzhez, amivel te szeretnél kereskedni és mindig ellenőrizd az adott coint. Ezt érdemes megfogadni, ha a DeFi coinok között turkál az ember.

Egy másik token is kapott az extra érdeklődésből: a Universe – aminek szintén UNI a tickere, árfolyama is kicsit megemelkedett, valószínűleg ugyanannál az oknál fogva.

/cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img