Flare Network (Spark): airdrop az XRP tulajdonosoknak

spot_img

A Ripple igazgatója, Brad Garlinghouse augusztusban jelentette be együttműködésüket a Flare Networkkel. A Flare az Ethereumhoz csatlakozva egyfajta hídként teszi lehetővé, hogy más hálózatok is kihasználják az abban rejlő lehetőségeket. Az együtműködéssel az XRP blokklánca is alkalmas lesz az okos szerződések kezelésére, ami nagy mértékben növelheti a tokenek lehetséges felhasználási módjait (pl.: DeFi).

A szerződések használatáért levont tranzakciós díjakat az Interledger névre keresztelt közvetítő hálózaton kell majd kifizetniük a felhasználóknak, amire az XRP mellett a Flare saját tokenjével, a Spark-kal lesz lehetőség. A Spark emellett a stake-elést is támogatni fogja, így passzív jövedelem forrásként is szolgálhat a tulajdonosai számára.

Az airdropra 2020. december 12-én fog sor kerülni, minden egyes XRP tokenért 1 SPARK kerül majd kiosztásra.

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy a nagyobb tőzsdék támogatni fogják-e az eseményt, de az elmúlt hetekben szépen lassan elkezdtek szállingózni az ezzel kapcsolatos hírek, így például az Uphold, a Nexo, vagy az egyik legnagyobb ausztrál tőzsde, a Coinspot felhasználók már biztosak lehetnek abban, hogy megkapják az airdrop során nekik járó részt.

Habár a következő 3 hónapban még sokan csatlakozhatnak az akcióhoz, aki nem akarja a véletlenre bízni a dolgot és a saját privát tárcájában tárolja az XRP-it, már most bebiztosíthatja a részvételét.

Ehhez először is szükség lesz egy XUMM (XRP tárca) fiókra, ahol elhelyezhetjük az XRP tokenjeinket. A XUMM-ba más tárcaszolgáltatókon (pl.: Ledger, Atomic Wallet) létrehozott XRP tárcákat is importálhatunk, így ha ezeken tárolunk XRP-t, nem is kell majd átutalnunk azokat.

Ezt követően el kell látogatnunk erre az oldalra, ahol

(1) El kell fogadnunk a Flare felhasználási feltételeit.

(2a) Be kell lépnünk a XUMM fiókunkkal, vagy (2b) az XRP Toolkit-et támogató tárcánkkal (pl.: Ledger).

(3) Létre kell hoznunk egy saját (nem tőzsdei) Ethereum tárca címet, ahová majd el tudják küldeni a Spark tokenjeinket. Ha már rendelkezünk egy Ethereum wallettel, akár tovább léphetünk (skip this step) de a teljes biztonság érdekében új wallet létrehozását javasolják. Ehhez használhatunk bármilyen szolgáltatót (MyEtherWallet, Metamask, Ledger, stb.).

(4) Meg kell adnunk az Ethereum címünket.

(5) A Next gombra klikkelve meg kell erősítenünk, hogy valóban össze akarjuk kötni a XUMM és Ethereum tárca címünket. Ehhez kapni fogunk egy MessageKey kódot, amit az útmutatásnak megfelelő helyen (a korábban használt megoldástól függően pl.: XUMM, XRP Toolkit, Ledger) kell beillesztenünk.

(6) Várjuk meg az airdroppot.

Az alábbi angol nyelvű videóban (1:47-től) egy Ledger tárca segítségével mutaják be az összekötés folyamatát.

Akinek a fenti lépések bonyolultnak tűnnek, egyelőre nem kell kapkodnia. Az év végéig még bőven van ideje az ismertebb váltóknak is, hogy bejelentsék az airdrop támogatását és a Spark felvételét a kínálatukba. Az ezzel kapcsolatos hírekről mi is be fogunk számolni nektek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img