Feltörték a KuCoin-t

spot_img

Az éjszakai órákban ~150 millió dollár értékű kriptopénzt utaltak ki a KuCoinról.

A nagyobb tőzsdék a közösségi oldalaikon általában előre bejelentik, ha ilyen nagyságrendű tranzakciókat terveznek végrehajtani, de erre most nem került sor.

A KuCoin képviselője szerint vizsgálják az esetet és a felhasználók itt tárolt értékei nincsenek veszélyben, de a be- és kiutalásokat egyelőre felfüggesztették. A közösség tagjai jelenleg egy hack-től tartanak, mivel az első tranzakciók óta már 6-7 óra telt el, de a tőzsde még mindig nem adott ki hivatalos tájékoztatást az ügyről.

Frissítve: A tőzsde által kiadott közlemény szerint valaki jelentős mennyiségű Bitcoint és ERC20 tokeneket utalt ki az oldaluk egyik online tárcájából, de a letétek nagyobb részét tároló offline cold walletek biztonságban vannak.

Jelenleg egy biztonsági audit van folyamatban. A KuCoin minden felhasználókat ért kárt megtérít. A tőzsde igazgatója magyar idő szerint reggel fél hét körül fog beszámolni a történtekről.

Frissítve 2:

A tőzsde igazgatója a reggeli bejelentkezése során elmondta, hogy egy belső dolgozó, vagy partner hozzáférésén keresztül törhették fel a váltó hot walletjét. Megerősítette, hogy minden érintettet kártalanítani fognak. A kiutalásokat egy héten belül ismét lehetővé teszik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img