A hitelezés vezet: DeFi piaci körkép

spot_img

Bombaként robbant a piac életébe a DeFi idén, minden bizonnyal csak egyre többet és többet kell majd foglalkoznunk vele a következő hónapok, évek során, éppen ezért időnként kerek piaci áttekintést igyekszünk adni. Ez most az első körkép, hosszas bevezető helyett csapjunk is bele!

Kezdjük a pillanatnyi erőviszonyokkal, cikkünk születésekor ezek a projektek vezetik a piacot, mivel a top 3 igazán közel áll egymáshoz a TVL (Total Value Locked) értékükben, ezért a méretarányos ábrán -jelenleg- nem rajzolódnak ki túl nagy különbségek. Mindenesetre ezek a projektek vezetik a piacot:

Fontos, sőt, talán sokkal fontosabb kérdés, hogy miként oszlik meg “műfajok” szerint a piac, jelenleg ezek a területek dominálnak, jól látszik, hogy a hitelezés magabiztosan vezet, a stabilcoinok követik, majd jönnek a derivatívák:

Most pedig ugorjunk vissza a konkrét projektekhez, a DeFi Pulse listája alapján jelenleg így néz ki a top 10-es lista:

A következő lépésben nézzük meg kategóriánként, hogy hány projektet tud jelenleg felsorakoztatni a piac:

  • Hitelezés: 11 projekt, 4,66 milliárd dollár TVL
  • DEX: 9 projekt 4,2 milliárd dollár TVL
  • Derivatívák: 9 projekt, 718,3 millió dollár TVL
  • Fizetési megoldások: 4 projekt, 160,9 millió dollár TVL
  • Eszközök: 9 projekt, 1,54 milliárd dollár TVL

Gyorsjelentésünk utolsó elemeként nézzük meg, hogy hogyan alakul a teljes piacon lévő tőke mennyisége, jól látszik, hogy az alig három éves piac történetében az idei év robbanásszerű emelkedést hozott:

Mostantól rendszeresen jelentkezünk egy-egy gyorsjelentéssel a DeFi piacról, addig is mondd el egy komment formájában, hogy te mire vagy kíváncsi a terület kapcsán!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img