Europe 50 és DAX 30 részvényindexek a Bitfinexen

spot_img

Habár az arannyal való kereskedés lehetőségét már több kripto tőzsde is bevezette, hagyományos részvényekkel eddig még nem tradelhettünk ezeken a felületeken. A tegnapi nappal ez megváltozott, ugyanis a Bitfinex két nagy európai részvényindexet, az Europe 50-et és a DAX 30-ot is elérhetővé tette a platformján.

Az Europe 50 kontinensünk legnagyobb vállalatainak papírjait foglalja magába, így megtalálhatóak benne például a Vodafone, a L’Oreal és a Nestle részvényei is. A másik neves csomag a DAX 30, ami Németország legsikeresebb vállalatainak tőzsdei állapotát követi le percről perce. A Bitfinex mind a két pénzügyi terméket a STOXX engedélyével vezette be a felületére, ami a német és a svájci tőzsde közös szolgáltató cége.

A bevezetett indexek előnye, hogy a hagyományos tőzsdékkel szemben, a Bitfinexen nem csak az európai börzék hivatalos nyitvatartási idejében, hanem a nap 24 órájában kereskedhetőek lesznek ezek az eszközök, ami hatalmas előnyt jelenthet az ezek iránt érdeklődő traderek számára. A párokkal USDT stabil coinok ellenében lehet tradelni long és short irányban, de aki akar, maradhat a kriptopénzeknél is, melyek között szintén százas nagyságrendben lehet spekulálni azok erősödésére és gyengülésére.

A párok a ‘Derivatives’ fül alatt érhetőek el

A Bitfinexen a kriptopénzek be- és kiutalásához nincs szükség KYC ügyfélazonosító eljárás lebonyonyolítására, azt csak a fiat pénzeket használó ügyfelek számára teszik kötelezővé. A platform lehetőséget teremt a komplexebb kereskedési megbízások, például a szakaszos vásárlás és eladás, vagy a követő stop alkalmazására is. A Bitfinex felépítése más kripto tőzsdéknél kicsit komplexebb, de a jelenleg elérhető egyik legsokoldalúbb és  legszínvonalasabb kripto kereskedői felület.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img