Paxos Gold (PAXG): tokenizált arany a Binance-en

spot_img

Az elmúlt hónapok válsághangulata rendkívül kedvező volt az arany számára. Az évezredek óta az értéktárolás eszközének tekintett nemesfém árfolyama az elmúlt hetekben több évtizedes rekordokat megdöntve, átlépte a 2000 dollár / unciás árfolyamot.

Azok, akik a Bitcoin mellett a jóval lassabban mozgó, de kevésbé kockázatos aranyban is szeretnének kitettséget szerezni, mátol ezt már a Binance-en keresztül is megtehetik, ahol magyar idő szerint ma délután két órakor kezdődött el a Pax Gold (PAXG) kereskedése a BTC, a BNB és a BUSD (Binance USD) kereskedési párokon, péntek délután pedig már elérhető lesz az USDT ellenében is.

Minden egyes PAXG token 1 troy uncia (31.1 g) aranynak felel meg, ami része egy 400 unciás London Good Delivery minősítéssel ellátott aranytömbnek. A tokenek a Paxosnál akár valós aranytömbökre is beválthatóak, a coinok értékét garantáló arany felügyeletét ugyanis maga a cég látja el, New York állam pénzügyi szolgáltatásokért felelős szabályozó testületének (NYSDFS) jóváhagyásával.

Érdekesség, hogy a Binance által kibocsátott stabil coin (BUSD) értékét  biztosító fedezetet is a Paxos kezeli, ugyancsak a NY-i hatóságok előírásainak megfelelően.

Aki a PAXG vásárlásánál és tartásánál tovább menne, az kipróbálhatja az Inlock új mobil alkalmazását is, amin keresztül akár kamatoztathatja is az itt letétbe helyezett tokenjeit. Aki viszont inkább maga gondoskodna azok tárolásáról, az bármilyen ERC20 szabványt támogató walletben megteheti ezt.

Tokenizált arany: mérsékelt kereslet mellett kedvező kilátások

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img