Bitcoin alapra adta be engedélykérelmét a 2,46 billió dollárt kezelő tőketársaság

spot_img

Izgalmas hírt jelentetett meg a Forbes kriptopénzekkel foglalkozó “rovata”, sőt, már-már önálló életet élő “egysége”, melyből kiderült, hogy az egyik legnagyobb befektetési tőketársaság, a Fidelity Investments digitális projektekkel foglalkozó ága engedélykérelmet nyújtott be a SEC-hez, de nem is akármire, hanem egy új bitcoin alapra.

Egyelőre keveset tudni a részletekről, az azonban kiderült, hogy -eddig- még egyetlen egy befektető sem csatlakozott a lehetőséghez, bár ezt könnyen magyarázhatja az, hogy még csupán az engedélyeztetésnél járnak. Miután elindultak, 100 000 dollár lesz a minimum belépő, ez az az összeg, aminél kevesebbel nem lehet részt venni a befektetési poolban.

Elemzők szerint ez a magas összeghatár arra utal, hogy nem magánszemélyeknek, hanem más, intézményi befektetőknek szól majd a lehetőség, ha ez valóban megvalósul, akkor a kriptopénz-piac számára ennek talán nem lesz nagy jelentősége. Nem légbőlkapott a Fidelity lépése, ugyanis egy széles körben végzett felmérés előzte meg a döntést, a kutatás eredményeit közzé is tették.

Abigail Johnson, a Fidelity Investments első embere

Ebből kiderült, hogy 800 intézményi befektetőtársaságot kérdeztek meg, az eredmények szerint 36%-uk már fektetett digitális eszközökbe, míg 60% nyilatkozott úgy, hogy “van helye” a kriptopénzeknek a portfóliójukban. Fidelity Digital Assets néven fut majd a tőkealap, ám nem ez az első alkalom, hogy a 2,46 billió, vagyis 2,46 ezer milliárd dollárnyi tőkét kezelő szervezet nyit a terület felé.

Első emberük, Abigail Johnson már 2017-ben azt mondta, hogy bizony foglalkozik bitcoin bányászattal, bár ez minden bizonnyal egy személyes, és nem egy hivatalos, “cégszerű” kijelentés volt a szakmában ünnepelt hölgytől. Majd 2019-ben megkapták az úgynevezett BitLicence-t, mely feljogosítja őket, hogy különböző, kriptopénzekhez kötődő vállalkozásokat indíthassanak.

Nem lassul a kriptopénzes hedge fundok felbukkanása

Fontos lépés ez, hiszen a Fidelity az egyik legnagyobb szereplő a maga “műfajában”, jól jelzi a kritopénz-piac fejlődését minden alkalom, amikor egy-egy ilyen nagy múltú, komoly tőkealap megjelenik a területen.

Közösségi reakciók: 300 millió dolláros befektetési alap indul

A Fidelity székhelye Bostonban (borítóképünkön) található, több mint 50 000 alkalmazottal rendelkezik, Abigail Johnson 2014 októbere óta vezeti a szervezetet.

Arca Funds: egy kripto befektetési alap születése

Nem csak a piac, hanem a szabályozás “oldaláról” is fejlődik a piac, hiszen nemrég megtudhattuk, hogy az Európai Bizottság is készül az egységes, átfogó, remélhetőleg segítő szabályozásra a kriptopénzek kapcsán, hamarosan megküldik javaslataikat a tagországok számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img