Kilépett a Yearn.Finance alapítója, aztán mégsem

spot_img

Andre Cronje, a Yearn.Finance elsőszámú fejlesztője és alapítója kilépett nem csak a projektből, de az egész decentralizált pénzügyi szférából – jelentette be a CoinDesk, akinek személyesen nyilatkozott az alapító tíz nappal ezelőtt.

Miután a CoinDesk beszámolt a sztoriról, Cronje visszatáncolt és azt állította, hogy tovább folytatja a fejlesztést, nem történt változás. A CoinDesk viszont kiáll a történet igazsága mellett, hiszen nekik személyesen beszélt kilépéséről az alapító Telegramon.

„Nem fejlesztek már soha semmit. Azért csináltam, mert szenvedélyes voltam eziránt, de az emberek a pénzüket kockáztatták egy tesztkörnyezetben amit én csináltam, aztán elveszítették a pénzüket és engem tartottak ezért felelősnek. Rám nézve ennek az egésznek semmi előnye nincs, csak kockázata.”

– mondta a Coindesk-nek Telegramon Cronje.

A hír azután került ki, miután az egész közösségnek feltűnt, hogy az alapító régen volt aktív – ekkor a Coindesk elővette az október elsején készült rövid interjút. Ebben Cronje arra kérte őket, hogy ne hozzák le azonnal a hírt, várják meg, amíg teljesen kilép a cégből.

A hír kikerülése után az alapító Twitteren jelezte, hogy nem lépett ki a cégből, csak szünetet tartott social médiában. A CoinDesk írásában viszont egészen érdekes dolgok vannak – egyelőre az igazságtartalmát nincs okunk teljesen megkérdőjelezni:

https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1314633629599965186

Ha egy fontos eseményre kéne visszavezetni a kilépését, akkor az a felmondása előtti napon történt eset lenne – írja a Coindesk. Cronje egy új okos szerződésen dolgozott, amit Eminence.Finance-nek nevezett el, de rajta kívül még senki nem ismerte ezt a projektet.

A Yearn userei viszont megtalálták az okos szerződés kódját. Úgy gondolhatták, hogy az ő neve biztosítékot jelenthet, ugyanis Cronje azt vette észre, hogy tömegével érkezik a pénz (az ETH) az okos szerződésbe.

Különösen elképesztő ez annak a tekintetében, hogy a kódhoz nem tartott sem egy honlap, sem egy dokumentáció, de még egy bejelentés sem, vagyis igazából senki nem tudta, hogy az mit csinál és mire jó. Csakhamar 15 millió dollárnyi ETH került az új okos szerződésekbe.

A Twitteren felhívta a figyelmet, hogy az új okos szerződések fele sérülékeny lehet, de ez addig nem érdekelte a usereket, amíg nem történt meg egy tényleges támadás a hálózat ellen. Ez a támadás volt az utolsó csepp Andre Conje poharában: azok ugyanis, akik így elbukták a pénzüket, fenyegetni és zaklatni kezdték őt.

Cronje úgy nyilatkozott, hogy teljesen megdöbbentő volt látni, hogy emberek ennyire „mániákusak” ha DeFi-ről van szó és mennyire felelőtlenek tudnak lenni.

https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1310774715359924228

A CoinDesk legfrisseb megkeresésére Cronje azzal válaszolt, hogy nem kívánja visszavonni azt, amit nyilatkozott, ő most a „saját érdekeire” szeretne fókuszálni.

A YFI árfolyama USD ellenében. A YFI egy governance token, amivel a Yearn hálózatain lehet szavazni: korlázotott számban van a piacon, az alapító Andre Cronje csak minimális mennyiséget birtokol a coinokból. Többek között ennek is köszönhette, hogy a nyáron elérte a 44 000 dolláros szintet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img