Miközben a károsultak a pénzükre várnak, másfél millió dolláros aranyórát vett az FTX Europe igazgatója

spot_img

A Wall Street Journal információi szerint az FTX Europe vezetője, Patrick Gruhn vásárolta meg azt a ~1.5 millió dolláros aranyórát, amit John Jacob Astor IV ingatlanmágnás viselt a Titanic pusztulásakor.

Astor a 90 millió dollárra becsült vagyonával a világ egyik leggazdagabb embere volt, de a hajó sok más utasával együtt végül ő is a jeges vízben lelte halálát. Testét egy héttel a hajó katasztrófája után, a most elárverezett 14 karátos arany Waltham zsebórájával találták meg, amibe nevének kezdőbetűit is belegravírozták.

Az a 1.5 millió dollár, ami az óráért most kifizettek, a legmagasabb ár, amit valaha egy Titanic emléktárgyért adtak. A töténtek sok FTX károsultban felháborodást keltettek, mert még mindig nem lehet tudni, hogy a 9 milliárdos vagyont elsikkasztó FTX jogutódja mikor fogja kifizetni a tőzsde csődeljárása során visszaszerzett vagyont az oldal egykori ügyfeleinek.

Miután túllicitálta a többi érdeklődőt, Gruhn azt mondta: „Szeretném, ha az emberek az USA-ban is láthatnák és csodálhatnák ezt a történelmi relikviát, ezért egy amerikai múzeumban fogjuk kiállítani.”

Patrick Gruhn az FTX 2022-es összeomlásakor a tőzsde európai szárnyának vezetője volt. Azután került ebbe a pozícióba, hogy az FTX 2021-ben 323 millió dollárért megvásárolta az általa alapított Digital Assets DA AG nevű svájci céget, amit ezután FTX Europe-ra neveztek át.

Az FTX csődeljárás során, 2023-ban beperelték Gruhnt és arra kötelezték, hogy adja vissza a láthatóan túlárazott vásárlással szerzett összeget a tőzsde károsultjainak, Gruhn viszont nem tartotta jogosnak a kérést és tagadta, hogy tudott volna az FTX csődjéhez vezető kétes üzelmekről. Végül 33 millió dollár visszafizetésében tudtak vele megegyezni.

Ismét Blockchain Budapest konferencia – 25% kedvezmény a jegy árából

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img