A Bitcoint is segítheti a választás hajrájában elfogadott amerikai segélycsomag

spot_img

A Bitcoin árfolyamára is hatással lehet az a döntés, amit a mai nap folyamán hozhatnak meg az Egyesült Államokban. A pénzügyminiszter Steve Mnuchin és Nancy Pelosi házelnök tegnap hosszasan egyeztettek egy esetleges harmadik gazdasági segélycsomagról, aminek részeként ismét egy 1200 dolláros gyorssegélyt kaphat minden amerikai állampolgár.

A november 3-i választások miatt mind a két fél számára fontos lehet, hogy pozitív döntés szülessen a kérdésben. Mnuchin és a republikánus párt egy 1800 milliárd dolláros, Pelosi és a demokraták viszont egy 2200 milliárd dolláros csomagról szeretnének megállapodni. A tegnapi tárgyalásról szóló beszámolók szerint közeledtek az álláspontok és a keddi napon nagy valószínűséggel az is kiderül, hogy a választások előtt sikerülhet-e elfogadni egy ezzel kapcsolatos törvényt.

Az amerikai kormányzat idén már két alkalommal osztott ki egy-egy ugyancsak 1200 dolláros támogatást. Az első kiutalására április 13-án, a másodikra július 22-én került sor. A piac mind a két esetben kedvezően fogadta az ezzel kapcsolatos híreket.

A gyorssegélyek nemcsak a járvány miatt visszaesett lakossági fogyasztára voltak élénkítő hatással, de ráerősítettek a bitcoin értékmegőrző narratívájára is. A pénz az állami jegybank nyomdáiból érkezett, potencionálisan tovább növelve ezzel az inflációt.

A valaha létező összes amerikai dollár ~20%-a az idei évben került kibocsátásra

A Bitcoin árfolyama az elmúlt két hétben érkező rossz hírek ellenére (Bitmex nyomozás, Kucoin hack, Okex kifizetések felfüggesztése) nem sokat gyengült és tegnap ismét megközelítette a 12 000 dollárt, egészen pontosan 11840 dollárig emelkedett.

Amint a heti grafikonon is látható, egy efölötti 7 napos zárás rendkívül erős jelzésnek számítana, a BTC ugyanis már 2.5 éve cicázik a szint tartós áttörésével. Nem lenne meglepő, ha az ezt követő reakció rendkívül heves lenne.

Mi történik akkor, ha egy víz alá nyomott labdát hirtelen elengedünk?

Szülinapi akció a CoinCashnél: vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, 3% extra jóváírással >>

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img