Milyen Bitcoin árfolyamnál lehetne Satoshi Nakamoto a világ leggazdagabb embere?

spot_img

188 milliárd dolláros vagyonával jelenleg az Amazon alapító Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere. Őt Bernard Arnault követi 122 milliárddal (LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy), de Bill Gates (Microsoft, 117 milliárd), Mark Zuckerberg (Facebook – 96 milliárd) és Elon Musk (Tesla, SpaceX – 90 milliárd) is ott vannak az élvonalban.

Bár a konkrét helyezések időről-időre változhatnak, a mega elit tagjai között csak ritkán fedezhetünk fel új neveket. Vajon elképzelhető, hogy a Bitcoint létrehozó és névtelenségbe burkolózó Satoshi Nakamotót is viszontláthassuk ezen a listán?

Becslések szerint Satoshi több, mint 1 millió bitcoint bányászott ki az indulást követő hónapokban. Az aktuális árfolyammal számolva ez 12.5 – 13 milliárd dolláros vagyonnak felel meg, ami a 150 – 159. közötti helyre lenne elegendő a milliárdosok ranglistáján. Ahhoz, hogy innen az első helyre ugorjon, nagyjából 171 000 dolláros BTC árfolyamra, vagyis 14.5-szeres növekedésre lenne szükség. A teljes Bitcoin piaci részesedése ekkor ~3000 milliárd dolláros lenne, vagyis nagyjából harmad akkora, mint az arany piacé.

Bár Jeff Bezos a következő évek során bizonyára még hatalmasabb vagyonra fog szert tenni, az biztos, hogy egy nap valaki le fogja taszítani őt a trónról. Hogy ez a személy maga Satoshi lesz-e, azt nem tudhatjuk, de bízunk benne, hogy a nem túl távoli jövőben ő is felállhat majd a dobogó legfelsőbb fokára.

Ha forintért szeretnél bitcoint vagy más kriptopénzt vásárolni, látogass el a CoinCash oldalára. Új ATM-ek és szülinapi akció! 3% extra jóváírás az ismertebb DeFi coinokra. >>

Ezért bányászhatott ki egymillió BTC-t a Bitcoin alapítója

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img