Rossz címre utalta a tokenjeit, egymillió dollárt vesztett

spot_img

Költséges hibát vétett a jelenleg 4. legnagyobb DeFi platform, az AAVE egyik felhasználója. A korábban ETHLend (LEND) néven ismert szolgáltatás nemrégiben újult meg és indította el saját hálózatát. A folyamat során bevezetett új kriptopénzre, az ugyancsak AAVE névre keresztelt tokenre minden LEND tulajdonos ingyenesen konvertálhatta át saját coinjait.

Amint azt valaki kiszúrta, két héttel ezelőtt valaki egymillió dollár értékű LEND tokent váltott át AAVE-re, ám percekkel később el is vesztette őket.

A tokenek tulajdonosa a wallet címének tranzakciós adatai alapján aktív felhasználója volt több decentralizált tőzsdének és hitelező platformnak is, tehát nem egy kezdőről lehetett szó. A hiba amit mégis elkövetett az volt, hogy az átváltás után nem egy Ethereum tárca címét, hanem az AAVE-t működtető okos szerződést adta meg egy tranzakció címzettjeként.

Habár bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy a téves helyre küldött ERC20 tokenjeinket visszaszerezzük, az AAVE okos szerződéséből még az adminisztrátori jogokkal rendelkező fejlesztők sem volnának képesek kiutalni azokat.

Közvetlenül az egymilliós tranzakció előtt, a tárca tulajdonosa több másik utalást is végrehajtott, így érthetetlen, hogy miként hibázhatott éppen a legnagyobb értékű küldés során. Az esetről szóló beszámolók szerint az AAVE csapatát az elmúlt két hétben nem kereste meg senki, hogy technikai segítséget kérjen az elvesztett javak visszaszerzéséhez.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen vírus, bug vagy félrenyomott copy/paste miatt esetleg rossz címre küldje a kriptopénzeit, a tranzakciók tényleges jóváhagyása előtt mindig érdemes egy utolsó pillantással ellenőrizni a célként megadott wallet cím első és utolsó 5 karakterét. Ha ezek egyeznek azzal, ahová tényleg át szeretnénk utalni a coinjainkat, akkor 99.99%-ig biztosak lehetünk benne, hogy a köztük lévő 32 karaktert is pontosan adtuk meg.

Szülinapi akció a CoinCashnél: vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, 3% extra jóváírással >>

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img